Închide meniul

Decizia luată în Italia după moartea lui Gianluca Vialli. Ce a hotărât preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal

Alexandru Ivan Publicat: 6 ianuarie 2023, 13:40

Reclamă
Decizia luată în Italia după moartea lui Gianluca Vialli. Ce a hotărât preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal

Minut de reculegere la meciurile din Italia, în memoria lui Gianluca Vialli

Gainluca Vialli, în timpul unei conferințe / Profimedia

Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat că la meciurile din Italia din acest weekend se va ţine un minut de reculegere în memoria lui Gianluca Vialli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Președintele federației italiene, Gabriele Gravina, și-a exprimat regretul după decesul lui Vialli.

Minut de reculegere la meciurile din Italia, în memoria lui Gianluca Vialli

Sunt profund întristat, am sperat până în ultima clipă că el va reuşi încă un miracol. Mă consolează siguranţa faptului că tot ce a făcut el pentru fotbalul italian nu va fi uitat niciodată. Gianluca a fost o persoană extraordinară şi lasă un mare gol în urmă”, a declarat preşedintele federaţiei, Gabriele Gravina.

Fostul internaţional italian Gianluca Vialli a încetat din viaţă, vineri, la Londra, la vârsta de 58 de ani. Vialli suferea de cancer de pancreas.

Medicul care l-a operat pe Gianluca Vialli, dezvăluiri cutremurătoare

Cunoscutul medic Alessandro Zerbi, cel care l-a operat pe Vialli în 2017, a oferit detalii despre problemele grave cu care s-a confruntat Gianluca. Potrivit statisticilor, numai 8% dintre pacienţii care sunt depistaţi cu cancer pancreatic reuşesc să trăiască cinci ani.

Reclamă

Cu mult curaj şi luciditate (n.r. cum primise Vialli vestea bolii). El a povestit această provocare şi într-o carte, pe care mi-a trimis-o. Operaţia din 2017 a decurs bine din punct de vedere tehnic. Vialli s-a şi întors acasă după câteva zile, datorită fizicului său de sportiv. Îngrijirile postoperatorii au fost efectuate la Londra, acolo unde locuia. Din păcate, era un neoplasm deosebit de agresiv. Ca toate cancerele, putea reveni.

Tumora (n.r. cancerul pancreatic) este mai agresivă din puncte de vedere biologic decât altele. În plus, localizarea sa anatomică, în abdomen, însemna că celulele canceroase se puteau răspândi în organism. Cercetările ştiinţifice avansează pentru a îmbunătăţi rapiditatea cu care se pune diagnosticul.

(Reporter: Se poate face ceva pentru a preveni acest cancer? Cine este cel mai expus riscului?) Fumatul, sedentarismul, obezitatea sunt factori de risc pentru aceasta și pentru toate tipurile de cancer. În alte cazuri, factorii genetici și ereditari au un rol în cancerul pancreatic„, a declarat profesorul Alessandro Zerbi pentru gazzetta.it.

Reclamă 4 / 0/3

Gianluca Vialli avea 58 de ani

Starea fostului mare atacant s-a agravat în ultima lună. Era internat într-un spital din Londra, iar familia i-a fost alături până în ultima clipă. Pe 20 decembrie, presa din Italia anunța că mama lui Vialli, în vârstă de 87 de ani, a fost chemată la spital, ca să fie alături de fiul ei.

Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani în care a înfruntat boala cu curaj și demnitate. Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul acesto ani. Amintirea şi exemplul lui vor trăi veşnic în inimile noastre„, a anunţat familia fostului mare fotbalist.

În 2020, Gianluca Vialli anunța că s-a vindecat de cancer, dar boala i-a recidivat în decembrie 2021.

Gianluca Vialli era căsătorit din 2003 cu fostul model, Catherine White Cooper. Au împreună două fete: Sofia şi Olivia

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și