Închide meniul

Franck Ribery se retrage la 39 de ani şi jumătate!

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 7 octombrie 2022, 15:13

Franck Ribery se retrage la 39 de ani şi jumătate!

Franck Ribery se retrage la 39 de ani şi jumătate!

Franck Ribery se retrage la 39 de ani şi jumătate! / Profimedia Images

Franck Ribery se retrage la 39 de ani şi jumătate! Francezul, cu probleme recurente la genunchi, a decis să se retragă din activitate la 39 de ani şi jumătate, informează L’Equipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ribery, vicecampion mondial în 2006, a jucat ultima oară pentru Salernitana pe 14 august, într-un meci cu A Roma (0-1), în prima etapă din Serie A. Intrat în repriza secundă, francezul a jucat 36 de minute, care se vor dovedi ultimele din bogata lui carieră de fotbalist.

Supus mai multor examinări, Ribery s-a confruntat cu acelaşi rezultat. Genunchii lui au cedat, iar durerile au crescut până când l-au forţat să spună stop.

Anunţul oficial este iminent, conform presei italiene de vineri.

Franck Ribery se retrage la 39 de ani şi jumătate!

Prin transferul lui la Salernitana, spre surpriza generală în vara lui 2021, internaţionalul francez (81 de selecţii, 16 goluri) a avut un an suplimentar cuprins în contract în cazul menţinerii în Serie A.

Reclamă

Nimeni nu a crezut posibil acest miracol, cu excepţia lui Ribery, Salernitana având cel mai mic buget din Serie A (45 de milioane de euro). Salernitana a terminat chiar deasupra zonei de retrogradare (locul 17) după ce şi-a schimbat acţionarii în timpul sezonului.

Ribery a câştigat 9 titluri cu Bayern Munchen

Franck Ribery a jucat douăzeci şi trei de meciuri de campionat şi a dat trei pase decisive. În cariera lui, mijlocaşul a evoluat la Brest, Metz, Galatasaray, Olympique Marseille, Bayern Munchen, Fiorentina şi Salernitana.

Alături de bavarezi, el a câştigat 9 titluri în Bundesliga, 6 Cupe ale Germaniei, patru Supercupe ale Germaniei, un trofeu UEFA Champions League, o Supercupă a Europei şi un CM al Cluburilor.

Reclamă 4 / 0/3

La naţionala Franţei a jucat timp de opt ani, între 2006 şi 2014.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și