Închide meniul

Gazzetta dello Sport l-a inclus pe Ionuț Radu în topul eșecurilor din acest mileniu! Portarul român, făcut praf de italieni

Viviana Moraru Publicat: 26 decembrie 2023, 11:39

Reclamă
Gazzetta dello Sport l-a inclus pe Ionuț Radu în topul eșecurilor din acest mileniu! Portarul român, făcut praf de italieni

Gazzetta dello Sport l-a inclus pe Ionuț Radu în topul eșecurilor din acest mileniu

Ionuț Radu, în timpul unui meci la Bournemouth/Profimedia

Gazzetta dello Sport l-a inclus pe Ionuț Radu în topul eșecurilor din acest mileniu. Portarul român a fost făcut praf în presa din Italia, jurnaliștii din Peninsulă amintind de gafa monumentală a acestuia din duelul pierdut de Inter cu Bologna, duel care a cântărit decisiv în titlul câștigat de rivala AC Milan, în 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuț Radu a fost împrumutat de Inter la Bournemouth, în acest sezon. Portarul român, ajuns la 26 de ani, a bifat doar cinci meciuri în acest sezon la formația engleză.

Gazzetta dello Sport l-a inclus pe Ionuț Radu în topul eșecurilor din acest mileniu

Conform unei analize întocmite de Gazzetta dello Sport, Andrei Radu a fost inclus în primul 11 al dezamăgirilor din acest mileniu, din fotbalul italian. Italienii nu au uitat de gafa colosală a acestuia, din meciul cu Bologna, dar au subliniat faptul că portarul a avut evoluții modeste și pe vremea când a apărat poarta celor de la Cremonese.

Eroarea decisivă din meciul Bologna – Inter de anul trecut i-a costat titlul pe nerazzurri. La aceasta se adaugă perioada nefastă de la Cremonese, de unde ne amintim alte inexactități ale lui. E un portar cu calitate, dar trebuie să se regăsească. Acum e împrumutat la Bournemouth”, au notat italienii de la Gazzetta dello Sport.

În primăvara anului trecut, în partida dintre Inter și Bologna, Ionuț Radu a șutat pe lângă minge, iar nerazzurri erau învinși cu 2-1 de către Bologna. Fiind pe final de sezon, partida a cântărit enorm pentru trupa de pe Giuseppe Meazza, care a pierdut titlul în defavoarea rivalei AC Milan.

Reclamă

În sezonul respectiv, Ionuț Radu a apărat doar în meciul cu Bologna, dat fiind faptul că titularul dintre buturile nerazzurilor, Samir Handanovic, era accidentat.

Cum arată primul 11 al eșecurilor din acest mileniu, conform Gazzetta dello Sport

Ionuţ Radu, al 15-lea român din istoria Premier League

Ionuţ Radu este al 15-lea român din istoria Premier League. Portarul român este în premieră titular la Bournemouth, într-un meci din campionat. Radu a profitat de accidentarea goalkeeper-ului titular, Neto, şi a fost trimis în teren din primul minut al duelului cu Burnley.

Reclamă 4 / 0/3

Topul românilor cu prezenţe în Premier League este condus detaşat de Dan Petrescu. „Bursucul” a evoluat timp de cinci sezoane la Chelsea, şi doar în Premier League a evoluat în 215 meciuri.

Pe locul secund în acest clasament este Costel Pantilimon. Fostul portar a evoluat în 54 de meciuri în campionatul englez, pentru formaţii precum Manchester City, Sunderland, Watford şi Nottingham Forest.

Podiumul clasamentului românilor cu cele mai multe meciuri în Premier League este completat de Gabi Tamaş. Proaspăt retras din activitate, Tamaş a prins 45 de meciuri în cel mai puternic campionat din Europa, evoluând la formaţii precum West Bromwich, Doncaster, Watford şi Cardiff.

Printre internaţionalii români cu prezenţe în Premier League se numără şi Ilie Dumitrescu, cel care a jucat pentru Tottenham şi West Ham. De asemenea, şi Adrian Mutu a jucat în Anglia, „Briliantul” plecând cu scandal de la Chelsea după doar 27 de meciuri bifate.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă Vezi toate știrile
Citește și