Închide meniul
VIDEO

Imagini halucinante de pe San Siro! Stâlpii din peluza legendarului stadion se mișcă sub greutatea fanilor! Cum au reacționat Inter și AC Milan

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 8 februarie 2023, 12:15

Imagini halucinante de pe San Siro! Stâlpii din peluza legendarului stadion se mișcă sub greutatea fanilor! Cum au reacționat Inter și AC Milan

Stâlpii de pe San Siro se mișcă sub greutatea suporterilor

Stadionul San Siro / Gazzetta dello Sport

Un videoclip incredibil circulă în presa din Italia, în care stâlpii din peluza stadionului San Siro se mișcă sub greutatea suporterilor. Cluburile Inter și AC Milan au reacționat imediat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În videoclip se observă cum stâlpii primului inel verde de la San Siro sunt dislocați sub greutatea fanilor din Curva Nord (Peluza Nord), formând crăpături în podea. Cu toate acestea, AC Milan și Inter dau asigurări că singuranța suporterilor nu este pusă în pericol.

Stâlpii de pe San Siro se mișcă sub greutatea suporterilor

VIDEO AICI CU MOMENTUL CÂND STÂLPII DE PE SAN SIRO SE MIȘCĂ

Videoclipul datează de la unul dintre meciurile de pe teren propriu disputate de Inter în actuala stagiune. Media de suporteri care vin la meciurile lui Milan și Inter pe San Siro este de peste 70.000.

Inter și Milan sunt conștiente de problema stâlpilor de pe San Siro de ceva timp. În sezonul 2019-2020, cele două echipe au căzut de acord să reducă capacitatea celui de-al treilea nivel cu 3.000 de locuri, din motive de siguranță.

San Siro a inaugurat în urmă cu aproape un secol, în septembrie 1926. Este unul dintre stadioanele legendare din istoria fotbalului. A găzduit trei meciuri la Cupa Mondială din 1934, șase partide la Cupa Mondială din 1990, trei meciuri la EURO 1980 și patru finale de competiții europene: 1965, 1970, 2001 și 2016.

Reclamă

Milan și Inter își vor construi un stadion nou

Un stadion nou, inspirat de faimoasa catedrală Domul din Milano, va deveni noua casă a cluburilor de fotbal AC Milan şi Inter. Proiectul a fost dezvăluit în decembrie 2021 şi va fi condus de aceeași firmă de arhitectură care a contribuit la construirea unor arene precum Wembley, Emirates Stadium şi Tottenham Hotspur Stadium.

Inspirat de două dintre cele mai faimoase opere arhitectonice din Milano, Domul şi Galeria Vittorio Emanuele, noul stadion va avea 65.000 locuri, faţă de cele 80.000 câte are San Siro, va fi construit într-o zonă exclusiv pietonală şi va include peste 110.000 metri pătraţi de zone verzi.

Noul San Siro va fi cel mai frumos stadion din lume pentru puternica lui identitate şi recunoaştere. O arenă atractivă, accesibilă şi sustenabilă pentru oraşul Milano şi va facilita dezvoltarea cluburilor şi competitivitatea lor mondială”, a declarat Paolo Scaroni, preşedintele lui AC Milan.

Reclamă 4 / 0/3

Vechiul San Siro va fi demolat în cea mai mare parte, dar va rămâne parte a a complexului noului stadion care va fi construit în apropiere. Lucrările ar putea demara în 2024, iar costul total se ridică la 1,2 miliarde de euro.

Paulo Maldini așteaptă noul stadion

Legenda lui AC Milan, Paulo Maldini, a declarat că Inter și Milan pot reveni în elita fotbalului european doar prin construirea unui stadion modern.

„Nu există alternative! Dacă vrem ca AC Milan și Inter să revină în elita fotbalului european și să scrie noi povești frumoase, atunci avem nevoie de noul stadion. E un lucru cert, nu e o opinie de-ale mele.

Nu e ca și cum am șterge toate acele amintiri, dar trebuie să privim înainte. Este cursul firesc al vieții. Tatăl meu a jucat aici, eu la fel, fiii mei au crescut pe acest stadion. A fost casa mea! Dacă am vorbi despre amintiri, cine ar putea fi mai rănit decât mine?!”, a spus Paolo Maldini, potrivit Football Italia, în 2022.

Recomandări
  • Imagini halucinante de pe San Siro
  • Stâlpii din peluza legendarului stadion se mișcă sub greutatea fanilor

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și