Închide meniul
Foto

Sărbătoare la Napoli, după câştigarea titlului aşteptat de 33 de ani. Cum au trăit meciul cu Udinese cei 55.000 de fani prezenţi pe stadionul „Diego Armando Maradona”

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 mai 2023, 23:39

Sărbătoare la Napoli, după câştigarea titlului aşteptat de 33 de ani

Sărbătoare la Napoli, după câştigarea titlului aşteptat de 33 de ani

Zeci de mii de fani au sărbătorit, pe stadionul "Diego Armando Maradona", titlul câştigat de Napoli / Colaj Profimediaimages

  • Napoli este noua campioană din Serie A
  • Sărbătoare pe stadionul „Diego Armando Maradona” şi pe străzile din Napoli

Este sărbătoarea la Napoli, după câştigarea titlului aşteptat de 33 de ani. Jucătorii antrenaţi de Luciano Spalletti au devenit matematic campioni în Serie A cu cinci etape înainte de final. S-a declanşat nebunia după meciul Udinese – Napoli, scor 1-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Napoli putea să înceapă petrecerea încă de duminică, dar a remizat surprinzător cu Salernitana. Fanii care luaseră cu asalt stadionul „Diego Armando Maradona” au plecat dezamăgiţi acasă. Nu s-au putut bucura nici miercuri seară, când Lazio a reuşit să o învingă pe Sassuolo.

Sărbătoare la Napoli, după câştigarea titlului aşteptat de 33 de ani

Update: Este nebunie totală în Napoli! Fanii au luat cu asalt străzile.

Reclamă

UPDATE: Imagini din Napoli. Oraşul este în sărbătoare!

Reclamă

Jucătorii lui Napoli trebuiau să nu piardă în deplasarea cu Udinese pentru a încheia definitiv calculele şi a primi medaliile de campioni. 11.000 de fani ai lui Napoli au reuşit să intre la meci, iar alţi 5.000 de ultraşi au stat în faţa stadionului din Udine.

Şi străzile din Napoli au fost luate cu asalt de fanii care erau pregătiţi pentru petrecere. A fost show total!

Reclamă 4 / 0/3

A fost o atmosferă senzaţională şi pe stadionul din Napoli, care şi-a deschis porţile. Toate cele 55.000 de locuri au fost ocupate, iar suporterii au văzut meciul cu Udinese de pe ecrane uriaşe. S-au aprins torţe şi s-a cântat fără întrerupere.

Lovric a deschis scorul în minutul 13 şi părea că sărbătoarea de la Napoli ar putea fi din nou amânată. Gazdele au intrat cu 1-0 la pauză, dar Victor Osimhen a reuşit să restabilească egalitatea în minutul 53. A marcat la 22-lea gol stagional şi a sărbătorit în faţa fanilor. Reuşita a „aprins” şi arena care poartă numele legendei lui Napoli şi a fotbalului mondial.

Napoli a remizat în cele din urmă pe trenul lui Udinese şi a devenit, matematic, campioana din Serie A. Fanii oaspeţilor au intrat pe teren şi au sărbătorit alături de jucători. A fost nebunie totală!

12.058 de zile trecuseră de la ultimul titlu din Serie A câştigat de Napoli. Aşteptarea a luat sfârşit pentru fanii grupării din sudul Italiei. Maradona o făcuse campioană pe Napoli în 1987 şi 1990.

Reclamă

În acest moment, Napoli are 80 de puncte după 33 de etape şi nu mai poate fi ajunsă de rivale. Lazio are 64 de puncte, iar Juventus 63.

Cum a arătat oraşul după ce elevii lui Spalletti nu au reuşit să câştige titlul din acest weekend

A fost dezastru la Napoli. Fanii echipei locale au creat haos în oraş după ce Napoli – Salernitana s-a încheiat 1-1. Suporterii erau pregătiţi de sărbătoare. Ei deja începuseră petrecerea când Salernitana a egalat, în minutul 84.

Napoli a încercat să revină şi să îşi adjudece titlul din acest weekend, dar nu a mai putut marca. Primul gol al întâlnirii a fost marcat de Mathias Olivera, în minutul 62. Boulaye Dia a egalat în minutul 84, cu un şut plasat. Au urmat incidente pe străzi şi mai multe persoane au fost arestate.

Luciano Spalletti a fost dezamăgit că sărbătoarea fanilor lui Napoli a fost stricată. Cu toate acestea, tehnicianul lui Napoli e convins că echipa lui va lua titlul.

Îmi pare rău că nu le-am oferit minunaților noștri fani fericirea câștigării campionatului încă de astăzi, însă acestea sunt cele mai obositoare puncte, la nivel mental. Salernitana a venit motivată și bine pregătită, iar misiunea a fost și mai dificilă”, a declarat Luciano Spalletti după Napoli – Salernitana 1-1.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor
AntenaPLAY • 22 mart., 10:14
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor: „E aurul Parmei!”
Xavi a venit cu un răspuns acid pentru contestatari, după Barcelona - Napoli 3-1
Liga Campionilor • 13 mart., 8:02
Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1: „Ne-au spus că suntem bufonii Ligii! Acum, ce facem?”
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli
Liga Campionilor • 12 mart., 23:25
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli! Xavi a titularizat doi puşti pentru a ataca sferturile Champions League
De Laurentiis, primă fabuloasă pentru jucătorii lui Napoli! Miză uriaşă pentru campioana din Serie A în dubla cu Barcelona
Liga Campionilor • 11 mart., 19:15
De Laurentiis, primă fabuloasă pentru jucătorii lui Napoli! Miză uriaşă pentru campioana din Serie A în dubla cu Barcelona