Închide meniul

Un miliardar finlandez vrea să cumpere Inter Milano: „Săptămâna viitoare fac ofertă!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 6 noiembrie 2023, 22:17

Un miliardar finlandez vrea să cumpere Inter Milano: „Săptămâna viitoare fac ofertă!

Un miliardar finlandez vrea să cumpere Inter Milano

Profimedia

Un miliardar finlandez vrea să cumpere Inter Milano. Conform presei din Italia, omul de afaceri finlandez Thomas Zilliacus, un candidat surpriză şi în mare parte necunoscut pentru a prelua Manchester United, este acum interesat de Inter Milano.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zilliacus susţine că a strâns 2,5 miliarde de euro pentru a cumpăra Inter Milano, liderul campionatului italian şi vicecampioană în ultima ediţie a Ligii Campionilor, graţie „unei mulţimi  de investitori, mari şi mici, familii şi investitori instituţionali„, ale căror nume şi naţionalităţi nu a dorit să le dezvăluie. Oferta, a explicat el, ar fi făcută de „XXICenturyCapital, o companie cu sediul în Singapore interesată de fotbal şi de modă”.

Un miliardar finlandez vrea să cumpere Inter Milano

„Vorbesc serios: săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare, actualul proprietar al lui Inter va primi o ofertă potrivită pentru a cumpăra clubul„, a declarat el într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului La Repubblica, citat de news.ro.

Inter Milano, de 19 ori campioană a Italiei şi de trei ori câştigătoare a Ligii C1/Campioanelor, este controlată din 2016 de grupul chinez Suning şi de omul de afaceri Steven Zhang. Revista Forbes evaluează clubul italian la 1,03 miliarde de dolari (960 milioane de euro).

Zilliacus este un fost director executiv al Nokia, care susţine că şi-a construit averea în sectorul tehnologic asiatic. El locuieşte în Singapore, unde a înfiinţat în 1998 fondul de investiţii Mobile FutureWorks (MFW), specializat în noile tehnologii. Compania, care nu este listată la bursă, susţine că activează în domeniul reţelelor de socializare, al serviciilor de plată online, al sporturilor electronice, al videoclipurilor online şi al imobiliarelor. Oferta sa de cumpărare a clubului Manchester United nu a avut suces.

Reclamă

Inter Milano a învins sâmbătă, în deplasare, scor 2-1, formaţia Atalanta Bergamo, într-un meci al etapei a 11-a din Serie A.

Inter a deschis scorul la Bergamo, prin Hakan Calhanoglu, care a transformat un penalti, în minutul 40. A fost primul gol primit pe teren propriu de Atalanta în această ediţie de campionat. Oaspeţii şi-au mărit avantajul în minutul 57, când a marcat Lautaro Martinez. Argentinianul a ajuns la 12 goluri înscrise şi este primul în clasamentul golgeterilor.

Atalanta a redus din diferenţă prin Scamacca, în minutul 61, dar nu a mai reuşit să înscrie şi golul egalizator. Gazdele au rămas în zece după eliminarea lui Rafael Toloi, din minutul 90+2 şi Inter s-a impus cu 2-1, bifând o nouă victorie şiajungând la 28 de puncte. Atalanta este pe locul 5, cu 19 puncte.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:14 Bogdan Lobonţ a „luat foc” înainte de Rapid – Universitatea Craiova: „Nu puteți să-mi spuneți asta” Întrebarea care l-a deranjat 18:12 Giedrius Arlauskis, mesaj din doar 2 cuvinte după ce FCSB a câștigat titlul! Cum l-a numit pe Gigi Becali 17:54 „Asta i-a adus titlul” Dorinel Munteanu știe secretul din spatele succesului de la FCSB! Mesaj despre performanța roș-albaștrilor 17:23 Xavi și-a făcut planul pentru sezonul viitor la Barcelona! Tehnicianul catalanilor a dat detalii din interior 17:20 Cine l-a sunat pe Gigi Becali la miezul nopţii, după ce FCSB a câştigat titlul: „Merită pe deplin!” 17:06 „Stau bine cu inima, iau pastile!” Dorinel Munteanu, reacţie savuroasă după ce Oţelul a urcat pe primul loc în play-out 16:50 „Cea mai proastă decizie!” Arbitra făcută praf de Gigi Becali nu scapă de critici! A fost pusă la zid după un meci de Ligă 16:47 „Sunteţi pregătit să antrenaţi Rapid?” Răspunsul dat imediat de Marius Măldărăşanu! Ce a spus despre înlocuirea lui Bogdan Lobonţ 16:34 „Trebuie să primească o medalie mai mică!” Un jucător de la FCSB, criticat după titlul câştigat 16:29 Gigi Becali oferă prime uriașe dacă FCSB se califică în Champions League! Sumele fabuloase trecute în contractele jucătorilor Vezi toate știrile
Citește și