Închide meniul

Sfârșitul UEFA Champions League? Ce este proiectul Super Liga Europei, sprijinit de Bartomeu înaintea demisiei de la Barcelona

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 28 octombrie 2020, 9:31

Sfârșitul UEFA Champions League? Ce este proiectul Super Liga Europei, sprijinit de Bartomeu înaintea demisiei de la Barcelona

profimediaimages

Trofeul La Liga, Cupa Spaniei, UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor câștigate de Real Madrid în 2017

"Comitetul Director a aprobat ieri (luni, n. r.) planul pentru ca echipa să participe la o viitoare Superligă europeană a cluburilor", a fost declarația lui Bartomeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Se pare că proiectul care a fost considerat drept nerealizabil începe să devină real. O ligă a marilor cluburi, care ar face ca cele mai importante nume din Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța, să abandoneze competiția internă și formatul Champions League.

De ce este nevoie de o Super Liga?

Care ar fi însă motivul pentru o asemenea competiție? În mod cert, banii. Noua structură ar urma să fie susținută financiar de banca americană JP Morgan, a anunțat New York Times la sfârșitul anului trecut. Estimările arată că încasările anuale ale fiecărui club participant ar fi de aproximativ 500 de milioane de euro. 

Prin comparație, Real Madrid a primit aproximativ 88 de milioane de euro de la UEFA atunci când a câștigat Champions League în 2016.

Super Liga, anunțată pentru 2022

Jurnaliștii de la As.com au anunțat că Super Liga va începe în 2022 și va avea o organizare similară cu cea a Ligii Nord-Americane de Baschet (NBA), cu meciuri tur-retur și un play-off pentru a decide câștigătoarea.

Reclamă

Totuși, formatul actual de UEFA Champions League este programat să expire abia în 2024, cel puțin în momentul de față.

Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, este printre arhitecții acestui proiect. Dorința sa principală este ca marile cluburi, precum al său, să lase în urmă competițiile naționale și să formeze o ligă europeană care s-au juca pe un sezon întreg.

Rămâne de văzut cum va fi afectat fotbalul intern dacă un asemenea proiect devine realitate. Rivalitățile locale și tensiunile între jucători sunt cele care îi țin pe fani în priză. 

Reclamă 4 / 0/3

Cu ultimul său gest ca președinte al Barcelonei, este posibil ca Bartomeu să fi pus în mișcare sfârșitul fotbalului european așa cum îl știm.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și