Închide meniul

Sfârșitul UEFA Champions League? Ce este proiectul Super Liga Europei, sprijinit de Bartomeu înaintea demisiei de la Barcelona

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 28 octombrie 2020, 9:31

Sfârșitul UEFA Champions League? Ce este proiectul Super Liga Europei, sprijinit de Bartomeu înaintea demisiei de la Barcelona

profimediaimages

Trofeul La Liga, Cupa Spaniei, UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor câștigate de Real Madrid în 2017

"Comitetul Director a aprobat ieri (luni, n. r.) planul pentru ca echipa să participe la o viitoare Superligă europeană a cluburilor", a fost declarația lui Bartomeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Se pare că proiectul care a fost considerat drept nerealizabil începe să devină real. O ligă a marilor cluburi, care ar face ca cele mai importante nume din Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța, să abandoneze competiția internă și formatul Champions League.

De ce este nevoie de o Super Liga?

Care ar fi însă motivul pentru o asemenea competiție? În mod cert, banii. Noua structură ar urma să fie susținută financiar de banca americană JP Morgan, a anunțat New York Times la sfârșitul anului trecut. Estimările arată că încasările anuale ale fiecărui club participant ar fi de aproximativ 500 de milioane de euro. 

Prin comparație, Real Madrid a primit aproximativ 88 de milioane de euro de la UEFA atunci când a câștigat Champions League în 2016.

Super Liga, anunțată pentru 2022

Jurnaliștii de la As.com au anunțat că Super Liga va începe în 2022 și va avea o organizare similară cu cea a Ligii Nord-Americane de Baschet (NBA), cu meciuri tur-retur și un play-off pentru a decide câștigătoarea.

Reclamă

Totuși, formatul actual de UEFA Champions League este programat să expire abia în 2024, cel puțin în momentul de față.

Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, este printre arhitecții acestui proiect. Dorința sa principală este ca marile cluburi, precum al său, să lase în urmă competițiile naționale și să formeze o ligă europeană care s-au juca pe un sezon întreg.

Rămâne de văzut cum va fi afectat fotbalul intern dacă un asemenea proiect devine realitate. Rivalitățile locale și tensiunile între jucători sunt cele care îi țin pe fani în priză. 

Reclamă 4 / 0/3

Cu ultimul său gest ca președinte al Barcelonei, este posibil ca Bartomeu să fi pus în mișcare sfârșitul fotbalului european așa cum îl știm.

Recomandări
  • Super Liga Europei ar putea începe în anii următori
  • Echipele implicate ar părăsi competițiile interne

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) Vezi toate știrile
Citește și