Închide meniul

Sfatul care i-a schimbat cariera lui Nicolae Dică: „M-a întrebat dacă vreau să ajung fotbalist!” Dezvăluirile fostului antrenor de la FCSB

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 10 ianuarie 2023, 18:52

Sfatul care i-a schimbat cariera lui Nicolae Dică: „M-a întrebat dacă vreau să ajung fotbalist! Dezvăluirile fostului antrenor de la FCSB

Nicolae Dică, după ce a văzut că Farul a primit 8 goluri într-o singură zi

Nicolae Dică/ Profimedia

Nicolae Dică, fostul antrenor de la FCSB, a povestit care a fost sfatul care i-a schimbat cariera. Tehnicianul de 42 de ani susţine că un fost antrenor de la FC Argeş i-a deschis ochii şi a aprins în el dorinţa de a deveni fotbalist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicolae Dică este liber de contract, după despărţirea de FCSB, de la finalul lunii noiembrie. Tehnicianul este aproape de a semna cu o nouă formaţie din Liga 1, Mioveni dorind să-l numească pe „Dicanio” pe banca tehnică.

Sfatul care i-a schimbat cariera lui Nicolae Dică. Dezvăluirile fostului antrenor de la FCSB

Nicolae Dică a declarat că la vârsta de 22 de ani, a fost întrebat de tehnicianul de la acea vreme de la FC Argeş, dacă vrea să devină fotbalist. Ulterior, „Dicanio” a primit un sfat care susţine că i-a schimbat cariera.

„Cel mai bun sfat l-am primit la FC Argeş, de la domnul Moldovan. Mi-a schimbat cariera. Jucam şi eu la FC Argeş, dădusem câteva goluri… A venit dânsul la noi… eram într-un cantonament la Sinaia şi cum eram noi la antrenament, eram şi eu tânăr, avem 22 de ani.

La alergare, stăteam ultimul, adică stăteam cu cei cu experienţă, mă luaseră cu ei şi pluteam şi eu puţin. Îmi aduc aminte că după două-trei antrenamente m-a chemat la el şi m-a întrebat dacă vreau să ajung fotbalist.

Reclamă

Mi-a spus că începând de mâine trebuie să fiu primul la alergare. Începând de a doua zi, am fost primul la antrenament, iar acel sfat a contat extrem de mult. Mă gândeam seara că el are dreptate, deoarece îmi vrea binele”, a declarat Nicolae Dică, conform orangesport.ro.

Nicolae Dică, despre cel mai mare regret din cariera sa

Nicolae Dică a dezvăluit care este cel mai mare regret din cariera sa de fotbalist. Fostul atacant își aduce în continuare aminte cu mare tristețe de semifinala Cupei UEFA din 2006, dintre FCSB și Middlesbrough.

După ce au câștigat meciul tur cu 1-0, roș-albaștrii conduceau și la returul din Anglia, scor 2-0 după numai 24 de minute. Din acel moment însă, englezii au revenit incredibil, câștigând cu 4-3 la general.

Reclamă 4 / 0/3

„E cel mai mare regret din cariera mea, îmi pare rău că nu am reuşit să ne calificăm în finala Cupei UEFA, în 2006, chiar dacă eu n-aş fi jucat, pentru că urma să fiu suspendat. Era important pentru echipă, e cel mai mare regret al meu, am fost la mâna noastră, am fost la câteva minute de acea calificare, am avut 3-0 la general.

Fac o comparaţie cu finala Cupei Mondiale. Argentina, când conducea cu 2-0, schimbă Di Maria cu Acuna, care, în ultimii ani, a jucat pe postul de fundaş stânga. Această schimbare s-a făcut pentru a închide apărarea în zona respectivă, dar tot au luat două goluri argentinienii.
Aşa a făcut şi Olăroiu în Anglia.

A schimbat mijlocaşii de bandă cu fundaşi laterali pentru a închide jocul cât mai bine. Chiar nu ai de unde şti cum este mai bine, care este cea mai bună metodă. Bine este doar atunci când faci o schimbare şi ai un rezultat pozitiv”, a declarat Nicolae Dică pentru orangesport.ro.

Recomandări
  • Nicolae Dică, despre sfatul care i-a schimbat cariera
  • Ce a declarat fostul antrenor de la FCSB

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar Vezi toate știrile
Citește și