Închide meniul

Situaţie incredibilă. 6500 de muncitori au murit la construcţia stadioanelor pentru Campionatul Mondial din Qatar!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 februarie 2021, 6:49

Situaţie incredibilă. 6500 de muncitori au murit la construcţia stadioanelor pentru Campionatul Mondial din Qatar!

Profimediaimages

Număr uriaş de victime în rândul muncitorilor care au construit stadioanele din Qatar

Potrivit unui studiu al jurnaliştilor de la The Guardian, peste 6.500 de imigranţi din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka au murit, în ultimii 10 ani. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mii de victime la construcţia stadioanelor din Qatar

Oficialităţile din Qatar s-au angajat, în urmă cu un deceniu, la investiţii fără precedent. Pe lângă cele şapte arene noi care au fost construite, au mai fost finalizate alte zeci de proiecte majore, printre care un aeroport, drumuri şi hoteluri. 

"O proporție semnificativă dintre migranții care au murit din 2011 şi până acum se aflau în țară doar pentru că Qatarul a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială”, a declarat Nick McGeehan, directorul unei firme de avocatură specializată în drepturile angajaţilor din Golf.

Autorităţile au recunoscut, oficial, numai 37 de decese care au avut loc în timpul construcţiei stadioanelor pentru Cupa Mondială de anul viitor. Experţii contrazic însă cifrele şi au anunţat că numai India a raportat peste 2.700 de victime în rândul muncitorilor care au venit să îşi câştige traiul în Qatar.

Potrivit sursei citate, angajatorii nu i-au protejat deloc pe cei 2 milioane de imigranţi veniţi în Qatar pentru a ajuta la construcţia stadioanelor. Marea majoritate a celor care şi-au pierdut viaţa erau bărbaţi tineri.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:20 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și