Închide meniul

Stadioanele din Liga 1 ar putea rămâne închise şi în acest week-end! „Finala Cupei României, primul meci pe care l-am aprobat”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 14 mai 2021, 17:27

Stadioanele din Liga 1 ar putea rămâne închise şi în acest week-end! „Finala Cupei României, primul meci pe care l-am aprobat

Fanii vor reveni pe stadioanele din România

Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Vineri, în şedinţa de guvern, vor fi stabilite exact condiţiile pentru meciuri cu spectatori, iar Novac speră ca acestea să fie mai relaxate. În România, ultima dată au avut loc partide cu spectatori, la începutul lunii martie a anului trecut, apoi fanii nu au mai avut acces pe arene din cauza pandemiei de coronavirus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stadioanele din Liga 1 ar putea rămâne închise şi în acest week-end! „Finala Cupei este primul meci pe care l-am aprobat”

„Finala (n.r. – Cupei României) este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta CNSU-ului, sper că vom avea avizul. Acestea sunt procedurile actuale. Organizatorul trebuie să solicite către noi ce doresc, să ne asigure că au efectiv staff-ul tehnic care poate să asigure toate demersurile de a testa, de a controla spectatorii, de a intra şi de a-i ajuta să se aşeze şi noi trimitem mai departe la Ministerul Sănătăţii şi împreună cu ordinul comun cerem avizul CNSU-ului. (n.r. – dacă ficare club-gazdă va trebui să trimită solicitarea şi dacă va fi analizată individual) Individual, pe fiecare în parte şi neapărat îmi doresc să ne solicite, dar îmi doresc, totodată, să aibă şi staff-ul tehnic care să asigure securitatea spectatorilor.

Noi o să cerem garanţii şi o să cerem toate detaliile, cine dispune toată schematica, dar, cu siguranţă, schema elaborată de UEFA este una foarte bună şi îmi doresc să o implementăm peste tot, la toate competiţiile. Gradul de ocupare, momentan, este de 25 la sută şi este unul foarte optimist pentru început, dar îmi doresc gradual să creştem acest procent. (n.r. – dacă aceste condiţii sunt valabile şi pentru competiţiile în săli) Da, cam această schemă va fi aplicabilă şi la celelalte sporturi şi cred că este o schemă foarte bine gândită şi putem să o aplicăm peste tot.

Astă seară, vom avea o şedinţă de guvern la ora 20.30 şi o să vedem ce modificări se mai aduc, pentru că o să mai aducem câteva modificări la condiţiile din starea de alertă, dar cu siguranţă, în afară de cele sanitare, condiţiile sunt să fi fost vaccinat, teste PCR, test antigen de 24 de ore şi să fi fost vindecat în ultimele 30-90 de zile. (n.r. – Persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală) pot face un test antigen pe loc. (n.r. – dacă se mai poate schimba ceva) Ce am discutat noi sunt în practică, se vor pune în practică, eu sper într-o relaxare mai mare în această seară. (n.r. – despre copii şi juniori) Începem cu cei mari şi gradual o să continuăm şi către copii şi juniori şi către alte sporturi”, a declarat Novak, la Digi 24.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după şedinţa de lucru cu premierul şi cu mai mulţi miniştri pe tema pandemiei, că, din 15 mai, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate.

Reclamă

Guvernul are vineri şedinţă, de la ora 20.30, pentru a aproba noi măsuri de relaxare, începând cu data de 15 mai. Printre acestea se numără renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise, cu excepţia pieţelor, târgurilor şi staţiile de autobuz, eliminarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii şi revenirea magazinelor la un program normal de funcţionare. În prealabil va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Întrucât starea de alertă tocmai a fost prelungită pentru 30 de zile, iar premierul Florin Cîţu a anunţat că nu se va renunţa deocamdată la ea, orice măsură de relaxare va trebui să fie prevăzută într-o nouă hotărâre de Guvern.

La începutul săptămânii, MTS a anunţat că, începând cu data de 13 mai, organizatorii de evenimente şi competiţii sportive care îşi doresc să contribuie la organizarea de evenimente test/pilot cu spectatori se pot adresa cu propuneri Ministerului Tineretului şi Sportului.

Aceştia vor putea depune planuri care să descrie cât mai amănunţit condiţiile de desfăşurare a evenimentului, în raport cu condiţiile de mai jos.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, participarea este permisă doar pentru:

  • – persoanele care sunt vaccinate (cu schema completă);
  • – persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  • – persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii.

După analizarea planurilor propuse de organizatori, Ministerul Tineretului şi Sportului le va transmite spre avizare către Ministerul Sănătăţii pe acelea care îndeplinesc toate condiţiile legale. După obţinerea acestui aviz, propunerea va fi înaintată către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care va emite o hotărâre în acest sens.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) şi-a manifestat totala disponibilitate în a aplica imediat măsurile anunţate de preşedintele României în legătură cu accesul persoanelor pe stadioane.

„Liga Profesionistă de Fotbal ţine să-şi manifeste totala disponibilitate în a aplica imediat măsurile anunţate de Preşedintele României, Excelenţa Sa, Klaus Werner Johannis, în conferinţa de presă susţinută joi, 13 mai, referitoare la accesul spectatorilor pe stadioane. Astfel, de îndată ce Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii vor publica normele şi procedurile aferente, LPF va determina, împreună cu cluburile membre, aplicarea acestora cu celeritate”, a precizat, vineri, LPF.

Recomandări
  • Fanii din Liga 1 mai au de aşteptat
  • De ce nu se deschid stadioanele în week-end

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului Vezi toate știrile
Citește și