Stadiul lucrărilor pe trei dintre cele mai importante şantiere din Bucureşti. S-au achitat deja peste 170 de milioane de euro

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 8.09.2020, 13:28

S-a intrat pe ultima sută de metri cu lucrările pe Stadionul Steaua şi Stadionul Arcul de Triumf. Ambele arene sunt gata în proporţie de 90%. Cel mai mult va dura până va putea fi inaugurat Stadionul Rapid.

Stadionul Arcul de Triumf

Facebook CNI

Adrian Ceafalan, director în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii, a dezvăluit că în scurt timp se va putea face recepţia primelor stadioane din programul EURO 2020.

Stadionul Steaua şi Stadionul Arcul de Triumf, aproape de a fi inaugurate

"Stadiul fizic al lucrărilor de execuție pentru cele trei stadioane este următorul: Stadionul Steaua – 90%; Stadionul Arcul de Triumf – 90%; Stadionul Giulesti – 55%.

Contractual, termenul de finalizare pentru stadionul Steaua este luna octombrie 2020. După efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, CNI va preda obiectivul de investiții către beneficiarul final, respectiv MApN/ CSA STEAUA Bucuresti. Astfel, desfășurarea evenimentelor sportive va putea avea loc după preluarea obiectivului de investiții de către beneficiarul final, programarea acestor evenimente fiind în sarcina exclusivă a acestuia", a declarat Adrian Cefalan pentru Digi Sport.

Stadionul Steaua a costat aproximativ 95 de milioane de euro şi va avea o capacitate de 31.254 de locuri.

De aproape patru ori mai puţini oameni vor putea intra pe cealaltă arenă care este pe punctul de a fi inaugurată. Stadionul Arcul de Triumf dispune de 8.207 locuri, iar costul construcţiei s-a ridicat la aproximativ 37 de milioane de euro.

"Pentru stadionul Arcul de Triumf, data estimată pentru recepția la terminarea lucrărilor este la sfârşitul lunii septembrie 2020.

După efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, CNI va preda obiectivul de investiții către MTS, beneficiarul final al lucrării. Astfel, desfășurarea evenimentelor sportive va putea avea loc după preluarea obiectivului de investiții de către beneficiarul final", a mai spus Cefalan.

Noua arenă a Rapidului ar trebui să fie gata în primul trimestru al anului viitor. Astfel, echipele care vin în Bucureşti pentru a juca la Campionatul European se pot antrena pe stadionul din Giuleşti. Lucrările pentru stadionul din Grant se ridică la 40 de milioane de euro. Astfel, costul total al celor trei arena din Capitală depăşeşte 170 de milioane de euro.

AS. RO LIVE

Diana Belbiţă, la AS.ro LIVE

Pe același subiect
Imagine cu arena din Ghencea
Fotbal • 6 iulie, 10:07
”Bijuteria” din Ghencea impune respect! Stadionul Steaua, sperietoare pentru adversari: ”Este o arenă impunătoare!”
Imagine din interiorul stadionului Steaua
Fotbal • 7 iunie, 9:13
De ziua Stelei, Becali continuă războiul cu Armata: ”De ce bagi 5 milioane în fotbal?” Stadionul Ghencea, mărul discordiei
Se anunță nebunie la CSA Steaua - OFK Belgrad
Fotbal intern • 30 martie, 13:38
Stadionul Steaua, costuri uriaşe! Cât va plăti anual CSA pentru întreţinerea "bijuteriei" din Ghencea
Antena 1
Un bărbat a descoperit un tunel secret în podeaua sufrageriei. Peste ce „comoară” a dat Colin Steer
Top citite
MERCATO 2021 | Cele mai tari mutări sunt AICI. Ramos şi Donnarumma au semnat cu PSG. Manchester United l-a luat pe Raphael Varane. Viitor incert pentru Ronaldo
1
MERCATO 2021 | Cele mai tari mutări sunt AICI. Ramos şi Donnarumma au semnat cu PSG. Manchester United l-a luat pe Raphael Varane. Viitor incert pentru Ronaldo
Ultimele știri
19:06 Nadia Comăneci, mesaj emoționant după retragerea Larisei Iordache de la Jocurile Olimpice. „Te iubim!” 18:20 Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, în optimi la Winners Open! Victorii zdrobitoare pentru românce. Rezultatele zilei la Cluj 17:53 „Îi caut deja echipă!” Unde poate ajunge Alex Chipciu după ce s-a certat cu Marius Șumudică: „Nu va mai fi dorit înapoi” 17:25 EXCLUSIV„Acum durerile sunt şi mai rele!” Noi detalii despre starea de sănătate a Larisei Iordache: „Se putea întâmpla, Doamne Fereşte, altceva!” 17:14 Jocurile Olimpice 2020 | Brazilia – Spania, marea finală de la Tokyo! Ibericii au eliminat dramatic gazda Japonia 16:49 Jucătorii lui CFR Cluj se îmbogățesc dacă o elimină pe Young Boys! Primele uriașe care îi așteaptă pe fotbaliștii lui Șumudică 15:50 Nicolae Dică îl „înţeapă” pe Gigi Becali: „Când eram antrenor la FCSB mă băteam la campionat, mergeam în primăvara europeană, aveam cel mai bun atac din campionat!” 15:25 Gigi Becali aşteaptă ofertele pentru Andrei Vlad: „Mi-a zis că are o ofertă de afară și o să mi-o aducă pe masă”. Ce se întâmplă cu Messi al portarilor dacă rămâne la FCSB 14:56 Harry Kane vrea să plece cu orice preţ de la Tottenham! Golgheterul londonezilor nu s-a prezentat din nou la antrenamente. Patronul Daniel Levy a răbufnit! 14:30 Jocurile Olimpice 2020 | Brazilia s-a calificat în marea finală pentru al treilea turneu consecutiv! Cu cine se va lupta pentru aur naţionala „Selecao”
Close