Închide meniul

Super Liga Europei | Anunţul oficial făcut de Barcelona şi de ce PSG nu susţine proiectul. Comisia Europeană, printre cei mai duri critici

Antena Sport Publicat: 19 aprilie 2021, 8:48

Super Liga Europei | Anunţul oficial făcut de Barcelona şi de ce PSG nu susţine proiectul. Comisia Europeană, printre cei mai duri critici

profimediaimages

Barcelona a anunţat că este membru fondator al Super Ligii Europei, în timp ce PSG nu a aderat proiectului

  • De ce nu susţine PSG proiectul Super Ligii Europei
  • Comunicatul oficial al Barcelonei

Grecul Margaritis Schinas, unul dintre vicepreşedinţii Comisiei Europene, a declarat, luni, pe Twitter, că proiectul Super League iniţiat câteva cluburi de fotbal dintre cele mai bogate din Europa este contrar valorilor europene de "diversitate" şi "integrare", informeză AFP, citată de news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Trebuie să apărăm un model european de sport bazat pe valori, diversitate şi integrare. Nu se pune problema a-l rezerva pentru câteva cluburi bogate şi puternice care vor să rupă legăturile" cu federaţiile naţionale, a scris înaltul oficial al executivului european.

PSG şi Bayern Munchen, marile absente din Super Liga Europei

PSG şi Bayern Munchen sunt cele mai importante cluburi care nu şi-au arătat susţinerea pentru Super Liga Europei, scrie The Athletic. Potrivit sursei citate, şefii lui PSG aşteaptă propunerea UEFA de astăzi. "Rămânem fideli tradiţiei UEFA", ar fi declarat o sursă din interiorul clubului. 

Reclamă

PSG este singura echipă din semifinalele Champions League din actualul sezon care nu face parte dintre cele 12 fondatoare ale Super Ligii Europei. Francezii ar putea câştiga trofeul la masa verde dacă UEFA va decide suspendarea competiţiei.

FC Barcelona, membru fondator în Super Liga Europei

FC Barcelona a anunţat oficial că este membru fondator în Super Liga Europei. "Am ajuns la un acord cu alte 11 dintre cele mai importante cluburi din Europa pentru a forma o nouă competiţie. Super Liga, care va fi condusă de cluburile fondatoare şi s-a născut din dorinţa de a fi cea mai importantă competiţie sportivă din lume.

Reclamă

FC Barcelona, AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au reunit ca membre fondatoare şi alte trei cluburi vor fi invitate să se alături până la sezonul de debut care va începe cât mai curând posibil. (…) Cluburile fondatoare aşteaptă să poarte discuţii cu UEFA şi FIFA", se arată în comunicatul catalanilor.

Competiţia a fost anunţată oficial noaptea trecută, într-un comunicat, în care se precizează formatul competiţiei la care vor participa 20 de echipe, împărţite în două grupe de câte 10. UEFA a ameninţat cu măsuri dure, fiind luată în calcul chiar suspendarea Champions League şi Europa League.

Reclamă 4 / 0/3

Reacţia lui Răzvan Burleanu faţă de Super Liga Europei

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că nu crede că proiectul Super Ligii Europei, iniţiat de 12 mari cluburi, va avea succes pe teremen mediu şi lung.

"Mă bucură faptul că am văzut că UEFA, FIFA, cele trei federaţii naţionale, din Anglia, Italia şi Spania, împreună cu cele trei ligi profesioniste din aceste ţări împărtăşesc acelaşi punct de vedere şi anume că această competiţie poate să distrugă modelul european al sportului, care este bazat pe un sistem de retrogradare-promovare şi totdată pe principiul solidarităţii.

Prin urmare, nu cred că pe termen mediu şi lung o asemena competiţie poate să aibă succes, mai ales că atât UEFA, FIFA, cât şi cele trei asociaţii naţionale şi ligile din ţările respective au avut o poziţie fermă: orice club care va participa în această competiţie va fi exclus, atât din competiţiile europene, cât şi din competiţiile interne", a declarat Burleanu, la Europa FM.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real
La Liga • 24 mart., 15:47
„Voi ajunge la EURO cu mintea limpede” Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real!
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid
La Liga • 23 mart., 14:31
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid. Adevăratul motiv pentru care starul lui PSG a amânat momentul
Situaţie incredibilă în Franţa: Top 10 salarii din Ligue 1 e format doar din jucători de la PSG
Ligue 1 • 21 mart., 10:01
Situaţie incredibilă în Franţa: Top 10 salarii din Ligue 1 e format doar din jucători de la PSG. Cât poate câştiga Mbappe
Atletico - Barcelona
Fotbal extern • 17 mart., 23:58
Atletico Madrid – Barcelona 0-3! Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după 4-3 cu Liverpool
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona
Extra • 17 mart., 16:37
FOTO
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona! Frumoasa sa soție a postat imaginea care a surprins pe toată lumea