Închide meniul

Super Liga Europei | Moment istoric în fotbal. Comunicat oficial despre lansarea competiţiei. Ce format va avea, cine participă și când se vor juca meciurile

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 aprilie 2021, 5:08

Super Liga Europei | Moment istoric în fotbal. Comunicat oficial despre lansarea competiţiei. Ce format va avea, cine participă și când se vor juca meciurile

profimediaimages

Comunicat oficial despre lansarea Superligii Europei

Informațiile au fost transmise într-un comunicat oficial noaptea trecută, în ciuda avertismentelor UEFA, care vrea să elimine din competițiile pe care le organizează toate echipele din Super Ligă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Super Liga Europei, comunicatul oficial despre lansarea competiției

“Vor fi meciuri la mijlocul săptămânii, cu toate echipele participante urmând să joace în campionatele naționale, părtrându-se calendarul competițiilor interne, care vor rămâne baza fotbalului la nivel de cluburi. 

Vor participa 20 de cluburi, cele 15 cluburi fondatoare și încă cinci echipe adiționale care se vor califica anual pe baza randamentului din sezonul precedent

Sezonul va începe în august, cu participarea cluburilor în două grupe de câte 10, care vor juca meciuri tur-retur. Primele trei echipe din fiecare grupă se califică automat în sferturile de finală. Echipele care se clasează pe poziţiile patru şi cinci vor juca un playoff adiţional în dublă manşă. Ulterior, se vor juca playoff-uri în dublă manşă începând cu sferturi până în finală, care se va disputa într-o singură manşă, la finalul lui mai, pe un teren neutru”, se arată în comunicatul citat de marca.com.

Super Liga Europei | Câte 350 de milioane de euro pentru cluburile fondatoare

Giganţii de pe "Batrânul continent" vor să înceapă noua competiţie în 2022. Aceasta va fi susţinută de banca JP Morgan, iar cluburile fondatoare ar urma să primească câte 350 de milioane de euro, potrivit New York Times.

Reclamă

Până în acest moment, 12 echipe sunt gata să facă parte din Super Liga Europei: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Juventus, Inter, AC Milan.

Imediat după aflarea veştii, UEFA a emis un comunicat de presă în care granzii Europei au fost ameninţaţi cu măsuri drastice. Echipele menţionate vor fi excluse din campionatele lor şi nu vor mai putea evolua în niciun fel de competiţie. De asemenea, jucătorii vor avea şi ei de suferit!

UEFA ameninţă cu excluderea cluburile care iau parte la Superliga Europei

"UEFA, Asociația Engleză de Fotbal, Premier League, Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) și LaLiga, Federația Italiană de Fotbal (FIGC) și erie A au aflat că echipe engleze, spaniole și italiene planifică crearea unei așa-numite Superligă.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă s-ar întâmpla acest lucru, dorim să anunţăm că noi – UEFA, FA engleză, RFEF, FIGC, Premier League, LaLiga, Serie A, dar și FIFA și toate asociațiile noastre membre – vom rămâne uniți în eforturile noastre de a opri acest proiect cinic, un proiect care se bazează pe interesul propriu al câtorva cluburi într-un moment în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult ca niciodată.

Vom lua în considerare toate măsurile disponibile, la toate nivelurile, atât judiciare, cât și sportive, pentru a preveni acest lucru. Fotbalul se bazează pe competiții deschise și merite sportive. Nu poate fi altfel.

După cum a anunţat FIFA și cele șase federații, cluburilor în cauză li se va interzice să joace în orice altă competiție la nivel național, european sau mondial, iar jucătorilor lor li se poate refuza posibilitatea de a-și reprezenta echipele naționale.

Mulțumim acelor cluburi din alte țări, în special cluburilor franceze și germane, care au refuzat să se înscrie la acest lucru. Îi chemăm pe toți iubitorii de fotbal, susținători și politicieni, să ne alăture în lupta împotriva unui astfel de proiect, dacă ar fi anunțat. Acest interes personal persistent al câtorva se întâmplă de prea mult timp. Destul e destul", se arată în comunicatul de UEFA.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:00 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” Vezi toate știrile
Citește și