Închide meniul

Iulian Cristea a plecat în Italia şi va fi operat. Accidentat grav la naţională, fundaşul de la FCSB riscă să nu mai joace în 2022

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 iunie 2022, 20:59

Iulian Cristea a plecat în Italia şi va fi operat. Accidentat grav la naţională, fundaşul de la FCSB riscă să nu mai joace în 2022

Iulian Cristea s-a accidentat în meciul României din Muntenegru

Iulian Cristea s-a accidentat în meciul Muntenegru - România 2-0 / Antena Sport

Iulian Cristea a plecat în Italia după ce s-a accidentat grav în meciul Muntenegru – România, scor 2-0, din UEFA Nations League. Fundaşul de la FCSB va fi operat şi are şanse minime să mai joace în acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristea a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior după ce, în primul minut al partidei, a călcat în gaura unui aspersor. A suferit analize suplimentare în Bosnia şi a părăsit lotul lui Edi Iordănescu la revenirea în ţară.

Iulian Cristea a plecat în Italia şi va fi operat

Potrivit fanatik.ro, fundaşul de 27 de ani a plecat deja în Italia şi va suferi luni o intervenţie chirurgicală. Va fi operat la Clinica Vila Stuart din Roma de celebrul doctor Pier Paolo Mariani. Este unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi ortopezi din Italia. De-a lungul timpului, acesta a mai operat şi alţi jucători de la vicecampioana României care s-au „rupt”. Printre aceştia sunt Florin Tănase, Ionuţ Panţîru şi Dragoş Nedelcu.

Panţîru a suferit, în luna aprilie a anului trecut, o ruptură a cartilajului de la rotula genunchiului drept şi încă nu a revenit pe teren. În 2016, Pier Paolo Mariani i-a reconstruit ligamentul încrucişat anterior lui Tănase, care trece acum printr-un moment excelent. A devenit golgheterul Ligii 1.

Iulian Cristea ajunge la „cuţit” şi are nevoie de cel puţin şase luni de recuperare. În condiţiile date, e greu de crezut că va fi forţat şi că va mai putea juca în acest an.

Reclamă

Iulian Cristea și Denis Alibec, out din lotul României pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru

FRF a anunțat că Edi Iordănescu nu va putea miza nici pe serviciile lui Denis Alibec, după ce îl pierduse deja pe Iulian Cristea.

Cristea a suferit o accidentare gravă la ligamentele genunchiului în primul meci din grupa de Nations League, cu Muntenegru, scor 0-2. De cealaltă parte, Alibec a suferit o leziune musculară la coapsa stângă spre finalul partidei cu Bosnia, scor 0-1.

Prin urmare, cei doi au fost excluși din lotul „tricolorilor”. În prezent, Iordănescu Jr. mai are la dispoziție 28 de jucători.

Reclamă 4 / 0/3

După ce l-a pierdut pe Iulian Cristea în meciul de la Podgorica, selecționerul Edward Iordănescu nu se va putea baza nici pe Denis Alibec în următoarele două jocuri.

În urma examenului RMN efectuat în această dimineață, s-a constatat faptul că, în timpul partidei de la Zenica, atacantul de 31 de ani a suferit o leziune musculară la nivelul coapsei stângi, devenind și el indisponibil pentru jocurile cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie).

În lotul lui Edward Iordănescu au rămas 28 de jucători”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Modul uluitor prin care Iulian Cristea a suferit o ruptură de ligament încrucişat

La sosirea în Bosnia, Mihai Stoichiţă a venit cu detalii despre starea de sănătate a lui Cristea. Acesta s-ar fi „rupt” după ce a călcat în gaura unui aspersor.

Despre Cristea am înţeles că a călcat într-o gaură a aspersorului. Eu am crezut că a fost lovit prima oară, la genunchi. Când colo uite ce s-a întâmplat. Îmi pare tare rău pentru că este o accidentare care o să-l ţină ceva vreme departe de teren.

Şi eu zic că era şi într-un moment bun pentru el. Dacă selecţionerul i-a acordat această încredere prin prezenţa lui în primul 11, pe un post nu cel mai obişnuit pentru el, înseamnă că are potenţial şi calităţi„, a declarat Mihai Stoichiţă în momentul în care a ajuns în Bosnia.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton se joacă ACUM, în AntenaPLAY. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și