Închide meniul

Rapid – FCSB 2-0. „Giuleştenii” se impun în faţa marii rivale! Start dezastruos de sezon pentru echipa lui Toni Petrea. Marko Dugandzic, debut spectaculos

Antena Sport Publicat: 24 iulie 2022, 23:30

Rapid – FCSB 2-0. „Giuleştenii se impun în faţa marii rivale! Start dezastruos de sezon pentru echipa lui Toni Petrea. Marko Dugandzic, debut spectaculos

Marko Dugandzic

Marko Dugandzic, după un gol marcat pentru Rapid / Facebook FC Rapid 1923

  • Rapid – FCSB 2-0
  • „Giuleştenii” se impun după golurile lui Marko Dugandzic şi Cristi Săpunaru

Rapid – FCSB 2-0. „Giuleştenii” s-au impus în derby-ul cu marea rivală, după golurile marcate de Marko Dugandzic şi Cristi Săpunaru. Meciul a putut fi urmărit, în format live text, pe as.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapid a obţinut prima victorie a sezonului, chiar în faţa marii rivale, FCSB. A fost show total în tribunele din Giulești, ținând cont că s-au vândut toate biletele într-un interval de numai 26 de minute. Aproximativ 13.000 de spectatori au fost prezenți la duelul „de foc” de sub Grant.

Rapid – FCSB 2-0

Rapid a marcat ambele goluri în prima repriză. Marko Dugandzic a dat lovitura primul, marcând la debut. Atacantul a înscris printr-o lovitură de cap, după centrarea perfectă a lui Alex Ioniţă. În minutul 41, căpitanul Cristi Săpunaru a majorat diferenţa.

Reclamă

Rapid va întâlni, în etapa a treia, Universitatea Craiova. „Oltenii” sunt în căutarea primei victorii, după două remize în primele două etape.

FCSB rămâne fără victorie, în debutul actualului sezon de Superliga. Trupa lui Toni Petrea are doar un punct, obţinut după remiza cu U Cluj, scor 1-1. În etapa viitoare, roş-albaştrii vor da piept cu FC U Craiova 1948, echipa patronată de Adrian Mititelu.

Reclamă

Min. 90: Final de meci în Giuleşti. Rapid se impune în faţa marii rivale, cu scorul de 2-0.

Min. 75: Schimbare la FCSB. Musi intră în locul lui Darius Olaru.

Min. 75: Schimbare la Rapid. Jayson Papeau debutează pentru trupa giuleşteană, înlocuindu-l pe Valentin Costache.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 72. Ocazie Rapid. Valentin Costache ratează din nou, Dawa deposedându-l pe mijlocaş rapidist.

Min. 66: Ocazie Rapid. Valentin Costache ratează o şansă mare pentru trupa lui Adrian Mutu.

Min. 60: Două schimbări efectuate de Adrian Mutu. Andrei Ciobanu şi Ştefan Pănoiu intră în locul lui Alex Ioniţă şi Antonio Sefer.

Min. 59: Marko Dugandzic primeşte cartonaş galben.

Min. 52: Ocazie FCSB. Florin Tănase trimite balonul pe lână poarta lui Moldovan, dintr-o lovitură de cap.

Min. 48: Ocazie FCSB. Ianis Stoica trimite balonul peste poartă, după o lovitură de cap.

Min. 45: Începe repriza a doua a derby-ului Rapid – FCSB.

Reclamă

Pauză: Patru schimbări efectuate în echipa FCSB-ului, înainte de repriza secundă. Octavian Popescu, Darius Olaru, Joonas Tamm şi Adrian Şut intră în locul lui Florinel Coman, Răzvan Oaidă, Bouhenna şi Malcom Edjouma.

Min.41:  GOOOL Rapid. Cristi Săpunaru duce scorul la 2-0.

Min. 32: Ocazie FCSB. Ianis Stoica nu reuşeşte să şuteze pe spaţiul porţii Rapidului, după ce a ajuns într-o poziţie perfectă. Cristi Săpunaru l-a deposedat pe atacantul FCSB-ului.

Min. 24: Cristi Săpunaru este avertizat cu galben.

Min. 19: GOOOL Rapid. Marko Dugandzic dă lovitura în Giuleşti. Atacantul înscrie după o lovitură de cap, din centrarea lui Alex Ioniţă.

Update: Fanii celor două echipe fac show la derby-ul din Giuleşti.

Antena Sport

Min. 1: Începe derby-ul din Giuleşti!

Update 19.45: Echipele de start pentru derby:

Rapid: Moldovan – J. Morais, Săpunaru, Dr. Grigore, Fl. Ștefan – Kait, Crepulja, Ioniță II – Sefer, Dugandzic, Costache
Rezerve: Drăghia, Onea, P. Iacob, Ignat, Papeau, Pănoiu, Despa, Ciobanu, D. Iordache
Antrenor: Adrian Mutu

FCSB: Târnovanu – Ov. Popescu, Bouhenna, Dawa, Radunovic – Oaidă, Edjouma, Fl. Tănase – Cordea, I. Stoica, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, Șut, Oct. Popescu, Lixandru, Tamm, Fl.Achim, Olaru, Pantea, Musi
Antrenor: Toni Petrea

Update 19.00: Galeria FCSB-ului se îndreaptă către Giuleşti, unde va începe derby-ul etapei. Aproximativ 600 de suporteri ai roş-albaştrilor vor fi în tribune.

Rapid – FCSB. Derby de „gradul 0” în Giulești!

Va fi primul mare derby disputat pe noul stadion Giulești, iar dorința de victorie este uriașă în ambele tabere.

Rapid și FCSB vin după două rezultate dezamăgitoare în prima etapă din Superliga. Giuleștenii au fost învinși de CFR Cluj, scor 0-1, după un final dramatic în Gruia. Formația lui Adrian Mutu a primit penalty după intervenția VAR, dar Alexandru Albu a ratat în minutul 90+8.

De cealaltă parte, FCSB a obținut doar o remiză pe teren propriu, contra lui U Cluj, scor 1-1. „Roș-albaștrii” au fost conduși la pauză, după golul marcat chiar de fostul rapidist Adrian Bălan. Florin Tănase a restabilit egalitatea din penalty, în minutul 54.

Rapid și FCSB și-au împărțit victoriile în sezonul precedent. Formația giuleșteană s-a impus în partida tur, scor 1-0, după autogolul lui Paulo Vinicius. Echipa patronată de Gigi Becali și-a luat revanșa la retur, când a învins marea rivală cu 3-1.

La meciul disputat în decembrie 2021, Florin Tănase a deschis scorul în minutul 13, iar Cristi Săpunaru a restabilit egalitatea în prelungirile primei reprize. FCSB a presat enorm în repriza secundă și a obținut victoria cu două goluri marcate în minutele 90+3, de același Tănase, respectiv 90+6, de Ianis Stoica.

Marko Dugandzic, pregătit de debutul la Rapid chiar în derby-ul cu FCSB

Rapid a rezolvat două transferuri importante înaintea derby-ului cu FCSB. Giuleștenii au adus doi atacanți: Marko Dugandzic, de la CFR Cluj, și Jayson Papeau, de la Warta Poznan, au semnat cu formația lui Mutu, iar „Briliantul” este pregătit să mizeze pe fostul jucător al campioanei României încă de la meciul cu „roș-albaștrii”.

Păi de ce l-am luat, nu? Da, o să vedeţi, cu siguranţă o să-l vedem şi mâine pentru că de asta l-am transferat„, a spus Adrian Mutu despre Dugandzic, înaintea meciului cu FCSB.

Echipele probabile din Rapid – FCSB:

Adrian Mutu îşi numără „răniţii” înainte de Rapid – FCSB

Adrian Mutu a anunţat că se poate baza numai pe 20 de jucători pentru meciul cu FCSB, mulţi dintre aceştia fiind tineri.

Cred că despre importanţa meciului sunt foarte puţine de spus, ştiţi foarte bine ce înseamnă acest meci pentru Rapid, pentru fanii noştri. Suntem conştienţi că va fi un meci foarte greu, dar vom juca la victorie. Jucăm pe Giuleşti, sperăm să fie un meci spectaculos, chiar dacă întâlnim o echipă valoroasă sper să ne impunem.

Eu am avut o săptămână mai dificilă din punct de vedere al antrenorului, pentru că am avut câteva pierderi importante după meciul cu CFR. În acelaşi timp am început să respir mai uşor pe final de săptămână, când au venit şi cei doi jucători. Nu suntem în efectiv complet, dar vom fi după următoarele meciuri. Suntem 20 în momentul acesta, chiar dacă avem şi foarte mulţi jucători tineri în lot„, a declarat Adi Mutu la conferinţa de presă.

Toni Petrea sună adunarea înainte de Rapid – FCSB

„Întâlnim o echipă care are un nume în fotbalul românesc, jucăm pe noul stadion din Giulești, unde cu siguranță va fi o atmosferă incendiară, știm cu toții cât de fanatici sunt giuleștenii, dar trebuie să fim pregătiți. Întâlnim un adversar care a pierdut în prima etapă greu, pe terenul campioanei, am urmărit jocul, au făcut un meci bun și cu puțină atenție ar fi putut scoate un rezultat de egalitate acolo, dacă nu ar fi ratat acel penalty. 

Ne așteptăm la o partidă dificilă, din care sper să scoatem cât mai mult. Sunt competiții diferite, meciurile din Conference League sunt foarte importante pentru noi, obiectivul principal în momentul de față, aici e altceva, e campionat, noi tratăm oricum fiecare joc la fel, la victorie, le spun la fiecare meci asta jucătorilor. Nu am avut timp la dispoziție să discutăm ce s-a întâmplat joi, dar avem prilejul să arătăm altceva, că nu aceea este adevărata față a echipei. 

(n.r. dacă menajează jucători) Ne gândim, ținând cont și de faptul că suntem la început de sezon, încă nu suntem puși la punct 100% din toate punctele de vedere, fizic, tehnico-tactic. E posibil să mai facem anumite schimbări, nu din motive de a menaja, dar trebuie să le dăm minute și altor jucători, să aibă ritm, vom vedea.

Tratăm fiecare joc cu seriozitate, cu profesionalism, pentru că altfel nu se poate. Nu consider că e un meci oarecare, e un derby, care trebuie tratat ca atare, nu ne vom menaja, indiferent de cine va intra pe gazon”, a declarat Toni Petrea la conferința de presă a meciului cu Rapid.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula 8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul
Liga 1 • 10:10
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul - FCSB
Liga 1 • 27 mart., 19:58
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul – FCSB: „Altă alternativă nu avem! Trebuie să câştigăm!”
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia - România
Extra • 27 mart., 12:28
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia – România! Ce banner au afişat
Adrian Mutu trage un semnal uriaş de alarmă, după Columbia - România 3-2
AntenaPLAY • 27 mart., 12:23
Adrian Mutu trage un semnal uriaş de alarmă, după Columbia – România 3-2: „Ne aşteaptă vijelia la EURO”. Lucrul pozitiv remarcat
Siyabonga Ngezana, acuzat de minciună după ce a spus că şi-a pierdut paşaportul:
Liga 1 • 26 mart., 20:57
Siyabonga Ngezana, acuzat de minciună după ce a spus că şi-a pierdut paşaportul: „Nu cred în varianta lui! E bizar!”