Închide meniul
Foto

Sistemul VAR a fost montat pe Arena Națională! Anunțul răsunător făcut de Nicușor Dan

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 4 iulie 2022, 15:52

Sistemul VAR a fost montat pe Arena Națională! Anunțul răsunător făcut de Nicușor Dan

Arena Națională este cel mai mare stadion din România

Sistemul VAR a fost montat pe Arena Națională / Facebook Nicușor Dan

Sistemul VAR a fost montat pe Arena Națională. Marele anunț a fost făcut de primarul Capitalei, Nicușor Dan. Tehnologia de ultimă generație va fi utilizată în premieră în fotbalul românesc începând din sezonul 2022/2023 din Superligă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicușor Dan a anunțat că Arena Națională beneficiază, începând de astăzi, de sistem VAR. Edilul Bucureștiului a postat pe contul de Facebook mai multe fotografii cu aparatura de ultimă generație (vezi GALERIA FOTO de la finalul articolului).

Sistemul VAR a fost montat pe Arena Națională! Nicușor Dan a făcut marele anunț

„Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetica Servicii, montează și pune în funcțiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Națională, sistem folosit deja la meciurile de fotbal de pe marile stadioane ale lumii.

Tehnologia, care va permite elucidarea fazelor controversate sau judecate greșit de către arbitrii meciurilor, e o premieră pe cel mai mare stadion din România. Lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice și al sistemului electric care va face operațional întregul sistem VAR.

Tehnologia VAR va fi testată chiar în această lună, în primul meci competițional ce se va desfășura pe Arena Națională, iar mentenanța întregului sistem va fi asigurată de către Compania Municipală Energetica Servicii București, care realizează toate serviciile de întreținere și reparație a tuturor sistemelor de instalații de pe stadion.”, a anunțat Nicușor Dan, pe contul de Facebook.

Reclamă

VAR-ul, implementat în România în sezonul 2022/2023

Arena Națională a mai beneficiat de VAR la cele 4 meciuri de la Euro 2020, găzduite de București.

Supercupa României, dintre CFR Cluj și Sepsi, va fi primul meci cu VAR din istoria fotbalului românesc.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, sezonul 2022/2023 din prima ligă a României va fi primul în care va fi utilizat sistemul VAR. Cel mai probabil, noua tehnologie va fi inaugurată pe Arena Națională la meciul FCSB – U Cluj, din prima etapă, pe 17 iulie.

Pentru a respecta planul de implementare şi paşii obligatorii pentru certificarea arbitrilor, începând din 14 septembrie 2021, oficialii de joc au început familiarizarea cu simulatoarele care îi vor ajuta să analizeze diferitele situaţii de joc.

Au fost necesare 29 de ore de pregătire practică pentru obţinerea certificării VAR.

 

Recomandări
  • Sistemul VAR a fost montat pe Arena Națională
  • Înscrie-te aici şi câștigă tricoul magic al lui Mutu cu semnătură specială!

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și