Închide meniul

VAR-ul lovește din nou în Superliga! Golul marcat de Petrolul, anulat pentru offside după o fază controversată

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 iulie 2022, 22:23

VAR-ul lovește din nou în Superliga! Golul marcat de Petrolul, anulat pentru offside după o fază controversată

VAR-ul lovește din nou în Superliga

Petrolul - FC Voluntari, în prima etapă din Superliga / Orangesport

VAR-ul lovește din nou în Superliga! De această dată, noua tehnologie a fost folosită în meciul dintre Petrolul Ploiești și FC Voluntari. „Lupii galbeni” au reușit să deschidă scorul în minutul 22, dar golul a fost anulat după intervenția VAR-ului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Petrolul a revenit în Superliga după 6 ani. La jumătatea primei reprize din meciul cu Voluntari, Lucian Dumitriu a trimis în plasă cu un șut de la marginea careului.

VAR-ul lovește din nou în Superliga! Golul marcat de Petrolul, anulat pentru offside

Întregul stadion „Ilie Oană” a erupt, însă bucuria petroliștilor n-avea să dureze foarte mult. Arbitrul central George Găman a fost chemat la monitorul VAR, de la marginea terenului, pentru a revedea faza controversată.

Mai precis, arbitrii din camera VAR l-au atenționat pe Găman în legătură cu modul în care Mirko Ivanovski a influențat faza respectivă. Mingea trimisă de Dumitriu a trecut puțin pe lângă atacantul macedonean, aflat în poziție clară din offside. Chiar dacă s-a ferit, arbitrul central a considerat că Ivanovski se afla pe traiectoria portarului lui FC Voluntari și, după o analiză îndelungată, a anulat golul.

VAR-ul lovește din nou în Superliga
VAR-ul lovește din nou în Superliga

A fost o primă etapă plină cu intervenții VAR în Superliga. Alte două goluri au fost anulate de noua tehnologie aseară, în meciul dintre FCSB și U Cluj.

Reclamă

În partida de pe Arena Națională, Tescan a executat o lovitură liberă, dar mingea a fost deviată cu mâna de Alex Chipciu. Târnovanu nu a putut interveni şi a scos mingea din poartă. A intervenit însă arbitrajul VAR şi reuşita a fost validată!

Şi FCSB a avut un gol anulat. În minutul 34, golgheterul ultimelor două sezoane din campionatul României reuşise să trimită mingea în poartă. Florin Tănase nu s-a putut bucura prea mult. Asistentul ridicase fanionul şi, pe reluări, s-a văzut că era în afara jocului când a primit mingea.

VAR-ul nu a funcționat pe Arena Națională, la FCSB – U Cluj 1-1

În mod incredibil, VAR-ul nu a funcționat pe Arena Națională, la meciul dintre FCSB și U Cluj, din prima etapă a Superligii. Aceasta este explicația pentru greșelile uluitoare din partida încheiată la egalitate, 1-1.

Reclamă 4 / 0/3

Din informațiile Antena Sport, din cauza problemelor cu semnalul, centralul Marian Barbu nu a putut vedea fazele video, el neajungând niciodată pe parcursul partidei să observe problemele de arbitraj.

Acestuia i s-a transmis în cască de către arbitrii din camera VAR ce s-a întâmplat la fazele cele mai tari, iar acesta a fost nevoit să meargă pe mâna colegilor săi, fără să vadă imaginile.

În minutul 40, au apărut cele mai mari semne de întrebare, în momentul în care Romario Pires a gafat şi a părut a atinge mingea cu mâna chiar pe linia careului. Jocul a fost oprit şi s-a aşteptat decizia luată din cabina VAR.

După mai multe secunde în care Marian Barbu a aşteptat un răspuns de la Marius Badea, „centralul” a luat decizia de a lăsa jocul să continue. Comentatorii partidei au fost contrariaţi de faptul că FCSB nu a primit penalty. Au fost siguri că Pires a făcut henţ şi trebuia dictată lovitură de la 11 metri. Brazilianul avea şi cartonaş galben şi risca să fie eliminat.

Recomandări
  • VAR-ul lovește din nou în Superliga
  • Golul marcat de Petrolul, anulat pentru offside după o analiză îndelungată

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și