Închide meniul

Suporterii CSA Steaua, în extaz după hotărârea Curţii de Apel. Mesaj vehement pentru FRF: „Să dezafilieze clubul infractorilor!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 octombrie 2023, 19:44 / Actualizat: 23 octombrie 2023, 22:13

Reclamă
Suporterii CSA Steaua, în extaz după hotărârea Curţii de Apel. Mesaj vehement pentru FRF: „Să dezafilieze clubul infractorilor!

Suporterii CSA Steaua, în extaz după hotărârea Curţii de Apel

Ultraşii lui CSA Steaua, în timpul unui meci / Hepta

Suporterii CSA Steaua sunt în extaz după hotărârea Curţii de Apel din procesul pentru palmares. Clubul Armatei a primit palmaresul aferent perioadei 1947 – 1998. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înaltea Curte în termen de 30 de zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fanii echipei din Liga 2 şi-au proclamat victoria în „războiul” cu FCSB, cu toate că au rămas anumite semne de întrebare. Palmaresul pentru 1998 – 2003 a rămas „în aer” şi a aparut unul nou pentru perioada 2003-2017, când echipa lui Gigi Becali a purtat numele „Steaua”.

Suporterii CSA Steaua, în extaz după hotărârea Curţii de Apel

Ultraşii grupării din Ghencea au avut o cerinţă vehementă de la Federaţia Română de Fotbal. Cer ca FCSB să fie dezafiliată.

Încă o dovadă că F.C. Fcsb nu e Steaua! Nu a fost și nici nu va fi! Clubul Sportiv al Armatei Steaua București are palmaresul – 1947 – 1998. 1998 – 2017 – nu poate fi utilizat.

FC. Fcsb este un club din 2017, Federația Română de Fotbal trebuie să facă dreptate și să dezafilieze clubul infractorilor!

Reclamă

Nu există continuitate prin furt! Nu se poate face/atribui un palmares prin furt de identitate! F.C. Fcsb este un club din 2017 fără palmares.

Instanța a respins cererea acestora privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist ,,Steaua Bucureşti”.

În luna mai 2023, ÎCCJ a casat decizia Curții de apel, tocmai pentru că „instanța de apel nu s-a pronunțat pe cererea conexă și anume pe cererea FCSB privind palmaresul pe perioada 2003-2017 fără nicio legătură cu palmaresul CSA Steaua (1947-1998) sau cu palmaresul asociației A.F.C. Steaua (1998-2003)„, a fost postarea de pe Facebook a celor de la AS47.

Reclamă 4 / 0/3

Totuşi, Gigi Becali a avut o reacţie surprinzătoare. Susţine că el deţine palmaresul din 2003 şi este mulţumit de decizia luată de instanţă.

Pe mine mă interesa să am palmaresul din 2003. Dar care palmares îl am? Deci palmaresul al cui? Nu există două sau trei palmarese, ci numai unul. Dacă îl dețin eu din 2003, dețin palmaresul Stelei, nu?

Din 2003 preiau eu palmaresul, nu? Eu mizez că Asociația a luat de acolo și noi am luat de la Asociație. Nu am luat de undeva? A răsărit din cer palmaresul?

Știi cum spune justiția? CSA nu poate pretinde, nu poate ridica pretenții la palmares din 1998 și până acum, deci nu îl au ei. E la noi! Ei divizează palmaresul. Ei zic așa. L-a avut CSA până în 1998, a luat Asociația palmaresul până în 2003, iar din 2003 îl are FCSB. Dar același palmares, că nu sunt 17 palmarese„, a spus Gigi Becali pentru prosport.ro.

Curtea de Apel a luat decizia în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua şi FCSB

Curtea de Apel a luat, într-un final, decizia în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua şi FCSB. Echipa lui Gigi Becali a primit o lovitură importantă, dar hotărârea poate fi atacată în termen de 30 de zile.

Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă SC Fotbal Club FCSB (fostă Fotbal Club Steaua București). Anulează în parte sentința apelată și rejudecând: Admite excepția lipsei calității procesuale a reclamantului CSA în privința cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 și respinge cerere în consecință.

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” ca neîntemeiată. Menține dispozițiile sentinței referitoare la soluția în privința constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua București” din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA și referitoare la soluția dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003.

Reclamă

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București”, ca neîntemeiată.

Cele două părți pot depune recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și familie”, se arată în decizia luată de magistraţii Curţii de Apel.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18
mai
0:03
Denis Alibec se întoarce în Liga 1! Dorit de FCSB şi Farul, atacantul naţionalei a ales echipa pentru care va evolua
23:45 VIDEOSouthampton – Leeds, finala playoff-ului de promovare de pe Wembley (26 mai, AntenaPLAY). „Sfinţii”, victorie clară cu West Brom 23:37 Cum a reacţionat Gică Hagi după ce a văzut prestaţia lui Ianis Hagi cu Real Madrid! Ce a spus „Regele” despre evoluţia fiului său 23:24 Răzvan Lucescu poate pleca de la PAOK, chiar dacă va câştiga titlul în Grecia. Echipa refuzată de tatăl său a pus ochii pe el 23:07 Mihai Stoica a confirmat că un jucător important al FCSB-ului se desparte de echipa lui Becali: „Sunt şanse să fi semnat deja” 22:35 Discursul Cristinei Neagu, după ce CSM Bucureşti a primit titlul de campioană: „Există dezamăgirea ratării Final Four!” 22:33 Reacţia lui Bogdan Andone după ce echipa lui a învins-o pe Mioveni cu un gol în prelungiri şi e aproape de rămânerea în Liga 1! 22:20 Anunţul lui Florin Tănase, după ce Gigi Becali i-a făcut ofertă să se întoarcă la FCSB: „Mi-aș dori să joc în Champions League” 21:48 Dan Petrescu avertizează înainte de CFR Cluj – Farul: „Stresul a rămas mai mult de partea noastră!” 21:45 Botoșani – Mioveni 1-0. Jucătorii lui Bogdan Andone au dat lovitura în prelungiri! Oaspeţii au avut un gol anulat Vezi toate știrile
Citește și