Închide meniul

TOŢI PENTRU ROMÂNIA | Alexandru Creţu, interviu genial înainte de România – Germania. "Decât să nu ne calificăm la Mondial, mai bine rămân eu acasă"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 martie 2021, 13:19

TOŢI PENTRU ROMÂNIA | Alexandru Creţu, interviu genial înainte de România – Germania. "Decât să nu ne calificăm la Mondial, mai bine rămân eu acasă"

profimediaimages

Alexandru Creţu a debutat anul trecut pentru echipa naţională

Alexandru Creţu a debutat anul trecut la echipa naţională. El ar putea fi însă una dintre surprizele lui Mirel Rădoi pentru meciul de mâine cu Germania, în care suntem "Toţi pentru România".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Creţu: "Aş fi vrut să am viteza lui Coman şi tehnica lui Ianis sau Stanciu"

Mijlocaşul central care joacă în Slovenia, la Maribor, a dat un interviu inedit pentru FRF TV, înaintea marii confruntări a echipei naţionale din preliminariile CM 2022. El a completat o serie de enunţuri, prilej cu care a spus că ar prefera să rămână acasă, dar să o vadă pe România calificată la Mondial şi că şi-ar dori să fie rapid precum Florinel Coman şi tehnic precum Ianis Hagi şi Stanciu.

"Mai bine un tackling sănătos decât un duel pierdut."

"Fotbalul din Slovenia este, faţă de cel din România, mai tactic."

"Dintre jucătorii naţionalei aş fi vrut să am viteza lui Coman şi tehnica lui Ianis sau Stanciu."

Reclamă

"Credinţa mea m-a făcut un fotbalist mai echilibrat."

"O să revin la Poli Iaşi, pe finalul carierei."

"Decât să nu ne calificăm la Mondial, mai bine rămân eu acasă."

Reclamă 4 / 0/3

"Ce mă poate enerva cel mai mult la un arbitru este indolenţa."

"Fotbalul fără spectatori este ca nunta fără lăutari."

"Cred că VAR nu ajută."

"Bucuria unui copil după marcarea unui gol e precum sarea în mămăligă."

"Suma pe care aş plăti-o ca să-l transfer pe Alex Creţu este 1 milion de euro."

"Primul lucru pe care-l voi povesti copiilor mei despre echipa naţională este debutul."

Cine este Alexandru Creţu

Alexandru Creţu are 28 de ani şi o înălţime mai puţin obişnuită pentru un mijlocaş central, 1,90 metri. El a jucat şase ani la Poli Iaşi (2010-2016), după care a plecat în Slovenia. 

Reclamă

Creţu a jucat un sezon la Olimpija Ljubljana (2017-2018), apoi a trecut la o rivală, Maribor, pentru care joacă şi acum.

Creţu a evoluat 9 meciuri la naţionala de tineret (2012-2014) şi 4 la naţionala mare, pentru care a debutat anul trecut, la 27 de ani. El a fost pe teren cu Irlanda de Nord, Austria şi Norvegia, în Liga Naţiunilor, şi în play-off-ul de calificare la Euro, cu Islanda. 

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului Vezi toate știrile
Citește și