Închide meniul

TOŢI PENTRU ROMÂNIA | Cum ne calificăm în sferturi la Euro. Toate calculele sunt AICI. Tricolorii trebuie să bată Germania ca să scape de emoţii. "Nu ne e frică"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 martie 2021, 21:14

TOŢI PENTRU ROMÂNIA | Cum ne calificăm în sferturi la Euro. Toate calculele sunt AICI. Tricolorii trebuie să bată Germania ca să scape de emoţii. "Nu ne e frică"

profimediaimages

România a învins Ungaria la Euro U21, dar are nevoie de victorie şi cu Germania ca să fie sigură de calificare

Echipa naţională de tineret stă cu sufletul la gură pentru calificarea în sferturi la Euro U21. Victoria tricolorilor contra Ungariei a fost urmată de remiza dintre Olanda şi Germania, scor 1-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toţi pentru România | Calculele calificării în sferturi la Euro U21

Justin Kluivert a marcat în minutul 48 pentru Olanda, dar Lukas Nmecha a stabilit scorul final în minutul 84. În acest moment, România şi Germania sunt pe primul loc la egalitate de puncte, dar nemţii au un golaveraj mai bun pentru că au învins Ungaria mai clar, cu 3-0.

Clasment Grupa A

1. Germania 4p (4-1)
2. România 4p (3-2)
3. Olanda 2p (2-2)
4. Ungaria 0p (1-5)

Ultimele meciuri

Reclamă

România – Germania, 30 martie/ora 19:00
Olanda – Ungaria, 30 martie/ora 19:00

Cum se califică România în sferturile de finală ale EURO U21

Victorie cu Germania. Ca să nu mai depindă de niciun calcul, tricolorii trebuie să învingă în ultimul meci al grupei.

Egal cu Germania. În acest scenariu, lucrurile se complică. Dacă Olanda învinge Ungaria, echipă fără şanse de calificare, vom avea trei echipe cu câte 5 puncte: România, Germania şi Olanda. Se va face un clasament în care vor conta meciurile directe. Toate sunt egale, la fel şi golaverajul, astfel încât vor fi decisive golurile marcate!

Reclamă 4 / 0/3
  • România – Germania 0-0. Tricolorii vor termina pe locul trei, în spatele Olandei şi al Germaniei.
  • România – Germania 1-1. În acest caz, va fi egalitate perfectă şi la clasamentul în trei şi vor fi luate în calcul şi meciurile cu Ungaria. Germania se califică. Noi trebuie să sperăm că Olanda câștigă doar cu 1-0.
  • România – Germania 2-2. Ne calificăm de pe locul al doilea, în spatele Germaniei.

Înfrângere cu Germania. În acest scenariu, Olanda trebuie să piardă meciul cu Ungaria sau să facă egal.

Alexandru Măţan: "Nu ne este frică de Germania"

Tricolorii vor să evite calculele dificile şi să bată Germania. Unul dintre eroii din meciul cu Ungaria, Alexandru Măţan spune că nu se teme de duelul decisiv contra nemţilor.

"Va fi un meci foarte dificil, cum a fost şi cu Olanda (n.r. 1-1). Dar nu ne este frică. Am arătat şi cu Olanda că putem să punem probleme şi granzilor, să spunem aşa. De ce să nu ne gândim la o victorie, dar şi un rezultat de egalitate ne califică", a spus Măţan, la conferinţa de presă de după meciul cu Ungaria.

Măţan a marcat pentru 1-1 contra maghiarilor. "Dedic golul familiei mele. Ei mă susţin în momentele mai puţin bune. Cu Olanda, nu am făcut un meci atât de bun, lumea m-a criticat, dar ei m-au susţinut", a declarat fostul jucător al Viitorului, care s-a transferat în MLS.

Alexandru Măţan: "În viaţa mea, n-am trăit aşa ceva, un arbitraj atât de slab"

Măţan a povestit şi momentele critice trăite de micii tricolorii, când au fost conduşi de Ungaria, care juca în inferioritate numerică.

"Timp de 5 minute, după ce am încasat golul a fost ca un şoc pentru noi. Ne uitam unii la alţii, nu ne venea să credem. Dar după 5 minute, am reuşit să intrăm din nou în meci, să ne focusăm, pentru că mai erau 20 şi ceva de minute de joc, clar aveam timp la dispoziţie. Mă bucur că băieţii au crezut până la final", a mai spus Măţan.

Până şi timidul Măţan a fost scos din sărite de arbitraj. "Nu sunt eu în măsură să judec, dar a fost unul dezastruos. Îmi cer scuze că spun asta. Cred că numai eu am avut câteva faze în care centram foarte clar în jucătorul advers şi în loc de corner pentru noi şi dădea aut de poartă. În viaţa mea, n-am trăit aşa ceva, un arbitraj atât de slab", a încheiat jucătorul lui Columbus Crew.

Reclamă
Recomandări
  • România U21, pe locul doi în grupă
  • Olanda U21 - Germania U21 1-1

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
5:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și