Închide meniul

Un fost primar a ajuns în arest! Anchetatorii îl acuză de 394 de cazuri de delapidare. Suma uriașă pe care și-ar fi însușit-o

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 14 octombrie 2020, 19:52

Un fost primar a ajuns în arest! Anchetatorii îl acuză de 394 de cazuri de delapidare. Suma uriașă pe care și-ar fi însușit-o

Profimediaimages

Polițiștii l-au reținut pe fostul primar

Fost președinte de onoare al Unirii Tărlungeni, Iosif Kiss a fost reținut astăzi de către anchetatori pentru 24 de ore. Nu doar că aceștia îl acuză că ar fi furat cei 130.000 de lei, dar i-au pus și sechestru pe avere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iosif Kiss, de 3 ori primar în Tărlungeni

Kiss a reușit să câștige 3 mandate de primar în Târlungeni între 2004 și 2016. El s-a implicat activ și în conducerea echipei de fotbal din localitate.

”Din cercetări a reieşit faptul că, un bărbat, în vârstă de 69 ani, în calitate de funcţionar public şi ordonator de credite la data săvârşirii faptei în cadrul unei unităţi administrativ teritoriale din judeţul Braşov, în perioada 2013 – 2015, ar fi încălcat, în mod repetat, dispoziţiile Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale şi cele ale Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, sens în care şi-ar fi însuşit, fără drept, suma totală de peste 131.000 lei, provenind din sumele colectate la bugetul local al instituţiei. 

În vederea recuperării prejudiciului, în cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor fostului funcţionar public, până la concurenţa sumei delapidate. 

Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 octombrie 2020, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov”, a fost mesajul transmis de IPJ Brașov pentru Bună Ziua Brașov.

Reclamă

Unirea Tărlungeni, aproape de Liga 1

Interesant de observat este că segmentul de timp pentru care Kiss este acuzat că ar fi delapidat bani se suprapune cu cea mai de succes perioadă a clubului de fotbal, în care Unirea a fost chiar aproape de a promova în primul eșalon.

În 2012-2013, brașovenii terminau pe primul loc în seria lor de Liga 3. După un sezon 2013-2014 de adaptare la ritmul Ligii 2, a urmat un 2014-2015 în care au reușit să ajungă până în play-off și au terminat pe locul patru.

După un control financiar de la Curtea de Conturi, Iosif Kiss a anunțat că nu mai poate susține echipa din bani publici. Formația s-a retras din Liga 2 în 2017 și, într-un final, a dispărut.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Iosif Kiss a fost primar în Tărlungeni
  • El a fost și președinte de onoare al echipei de fotbal Unirea Tărlungeni

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga Vezi toate știrile
Citește și