Închide meniul

Victor Piţurcă a pierdut procesul de 7 milioane de euro! Lovitura primită de fostul selecţioner

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 aprilie 2023, 16:38

Victor Piţurcă a pierdut procesul de 7 milioane de euro! Lovitura primită de fostul selecţioner

Victor Piţurcă a pierdut procesul de 7 milioane de euro

Victor Pițurcă a antrenat FC U Craiova 1948 în urmă cu 12 ani / Hepta

Victor Piţurcă a pierdut procesul de 7 milioane de euro pe care l-a avut la TAS, cu echipa lui Adrian Mititelu. Mai exact, fostul selecţioner s-a dus la TAS pentru a obţine cele 7 milioane de euro pe care le solicitase de la FC U Craiova.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Victor Piţurcă s-a adresat celor de la TAS în 2021 şi a plătit o taxă de procedură de 50.000 de euro. Victor Piţurcă a făcut acest demers pe modelul jucătorilor australieni care şi-au recuperat banii de le Fotbal Club U Craiova SA, după ce au sesizat forul de la Lausanne.

Victor Piţurcă a pierdut procesul de 7 milioane de euro

Victor Piţurcă, în paralel cu instanţele civile, s-a adresat şi la TAS şi aştepta un verdict favorabil, scrie gsp.ro. Totuşi, Piţurcă a pierdut procesul, iar FC U Craiova a invocat în această speţă că fostul selecţioner nu mai putea apela la instanţele sportive, după ce a ales calea instanţelor civile. Victor Piţurcă îşi mai poate primi banii pe care ii cere la masa credală, acolo unde este înscris.

Dan Idiţă, avocatul celor de la FC U Craiova, a oferit şi o primă reacţie.

A fost un proces dificil, întrucât exista deja o practică a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu privire la punerea în executare împotriva noii entități U Craiova 1948 SA a deciziilor obținute de foștii jucători ai Fotbal Club U Craiova SA împotriva acesteia.

Reclamă

Mergând pe principiul continuității sportive, stabilind clar faptul că U Craiova 1948 SA este continuatoare activității fotbalistice a echipei Universitatea Craiova, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dispus obligarea noii entități la plata drepturilor salariale ale jucătorilor, materializate prin decizii pronunțate de instanțele sportive.

Și în cazul lui Victor Pițurcă TAS a reținut că U Craiova 1948 SA este continuatoarea activității fotbalistice a Fotbal Club U Craiova SA. Întrucât această situație de fapt nu o puteam contrazice, pentru a câștiga procesul a trebuit să arătăm diferența între situația domnului Victor Pițurcă și a celorlalți 6 jucători care obținuseră soluții favorabile la TAS.
Diferența, argumentul hotărâtor, a constat în faptul că, spre deosebire de jucatorii australieni, Victor Pițurcă a materializat hotărârea obținută la instanțele sportive în civil„, a spus Dan Idiţă pentru sursa mai sus citată.

Victor Pițurcă a surprins pe toată lumea: „Ați mai antrena Craiova lui Mititelu?”

Pițurcă a fost întrebat dacă ar accepta să mai antreneze FC U Craiova 1948. El s-a despărțit cu scandal de echipa patronată de Adrian Mititelu în 2011, iar de atunci relația dintre cei doi s-a răcit extrem de mult.

Reclamă 4 / 0/3

În ciuda ostilităților apărute între cei doi, Victor Pițurcă n-a respins categoric o nouă colaborare cu Adrian Mititelu, în viitor.

Pițurcă a oferit un răspuns neașteptat, apoi a început să râdă. Victor Pițurcă este de părere că FC U Craiova 1948, pregătită în prezent de Nicolo Napoli, merită să se califice în play-off.

„Are perfectă dreptate Mititelu. Nu e de vină echipa, jucătorii, pentru situația respectivă. După cum joacă acum, merită să fie în play-off.

(Reporter – Ați mai antrena echipa lui Mititelu?) Sunt pregătit (n.r. râde)”, a spus Victor Pițurcă.

Recomandări
  • Victor Piţurcă a pierdut procesul de 7 milioane de euro 
  • Lovitura primită de fostul selecţioner

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și