Închide meniul
EXCLUSIV

Victor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla ’86 despre hegemonia Stelei: „A dominat timp de 4 ani Europa!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 7 mai 2024, 10:11

Reclamă
Victor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla 86 despre hegemonia Stelei: „A dominat timp de 4 ani Europa!

Victor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla '86 despre hegemonia Stelei

Victor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla ’86 despre hegemonia Stelei. Pe 7 mai 1986, Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni, după finala uriaşă cu Barcelona de la Sevilla.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Steaua a câştigat finala Cupei Campionilor cu Barcelona la penalty-uri, iar Duckadam a apărat 4 penalty-uri. La rândul său, Victor Piţurcă a fost unul dintre oamenii de bază ai echipei în acea campania europeană de vis. Steaua a mai jucat o finală în 1989 şi a ajun spână în semifinale în 1988.

Victor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla ’86 despre hegemonia Stelei

„Încă nu îmi vine să cred cum poate trece timpul. Oameni de știință și mulți specialiști spun că timpul este cel mai important. Sunt total de acord cu lucrul ăsta. Timpul este totul în viața unui om. Când ești tânăr, când ești angrenat în profesia pe care o faci, habar nu ai când trece timpul. Steaua 86 a dominat timp de 4 ani Europa. A fost acolo în frunte, tot timpul. Am fost o echipă fantastică. Numai cu jucători români, și eram foarte puțini, eram doar 16. Nu ne accidentam, asa a fost să fie, să se adune nucleul ăsta de jucători foarte puternici. Dacă te accidentezi nu mai ești jucător valoros, e clar lucrul ăsta. Nu mai poți fi în forma ta maximă.

(n.r. – Care era meniul la voi?) Meniul era foarte simplu – ciorbiță de văcuță, o mâncărică cu sos, friptură de porc cu cartofi prăjiți, seara cașcaval pane. Nu existau salate, nu existau paste, apa, numai apă minerală. Vitaminizarea nu exista. Era doctorul Georgescu, ne făcea un suc, într-o oală așa mare, luam toți de acolo, beam din pahare de plastic. „, a spus Victor Piţurcă în exclusivitate la AntenaSport.

Mănușile lui Helmut Duckadam, din finala Cupei Campionilor Europeni, au devenit piese de muzeu

Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni au devenit piese de muzeu. „Eroul de la Sevilla” a dezvăluit și ce poveste au în spate acestea, mărturisind că le-a primit cu o seara înainte de duelul cu Barcelona.

Reclamă

Helmut Duckadam a intrat în istorie după finala Cupei Campionilor Europeni. Steaua reușea să o învingă pe Barcelona în 1986 la loviturile de departajare, portarul reușind să pareze patru penalty-uri.

Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni, din urmă cu aproape 40 de ani, au devenit piese de muzeu. Fostul portar a ales să le doneze la Muzeul Fotbalului din București, dezvăluind care este povestea care stă în spatele lor.

„Eroul de la Sevilla” a declarat că a primit mănușile cu o seara înainte de finala „de foc” cu Barcelona. De asemenea, acesta a dezvăluit că a apărat o singură dată cu ele, și atunci a fost cu noroc, deoarece a cucerit trofeul mult râvnit alături de Steaua.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:40 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (20:00). Românul, condamnat să câştige 17:36 VideoFanii lui PAOK au făcut show în faţa hotelului. Imagini fabuloase! Răzvan Lucescu poate deveni campion LIVE în AntenaPLAY 16:45 Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid! Lovitură de proporţii pe care o dă Dan Şucu 16:40 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Imola! Cursa a fost live pe Antena 1 şi AntenaPLAY 16:27 Manchester City – West Ham şi Arsenal – Everton, 18:00, LIVE SCORE! Se decide campioana din Premier League. Drăguşin, titular 16:26 VideoSebastian Vettel, omagiu superb pentru Ayrton Senna, la Imola! A pilotat monopostul brazilianului, în uralele publicului 16:10 Oțelul – U Cluj 0-2. „Dubla” lui Anselmo i-a calificat pe ardeleni în finala barajul pentru cupele europene. Dorinel este OUT! 15:47 VIDEOCrawley a promovat în Championship! Victorie pe Wembley cu Crewe, live în AntenaPLAY 15:37 Jose Mourinho e aproape de Beșiktaș! Conducerea clubului din Istanbul vrea să îi aducă o super vedetă în lot 15:20 Jurgen Klopp se poate retrage definitiv! Anunț uluitor făcut înainte de ultimul meci pe banca lui Liverpool Vezi toate știrile
Citește și