Close
Foto

Anunţ uriaş despre viitorul lui David Popovici! Afirmaţia care ne dă fiori

Publicat: 16 august 2022, 22:24. Actualizat: 17 august 2022, 0:10

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de nataţie, a vorbit despre posibilitatea ca David Popovici să plece din România. În urmă cu câţiva ani, Ion Ţiriac a vrut să îl ducă la o academie în SUA.

Reclamă
David Popovici

David Popovici, în timpul unui interviu / Antena Sport

David Popovici e noua senzaţie a nataţiei mondiale, după ce a doborât recordul mondial în proba de 100 de metri liber. Popovici a reuşit o performanţă uluitoare şi în proba de 200 de metri liber, când a obţinut al treilea timp din istorie.

Reclamă

Camelia Potec nu a exclus, ca după Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, David Popovici să plece în SUA.

Camelia Potec, anunţ uriaş despre viitorul lui David Popovici

Asta cu „furatul” (n..r. – dacă va pleca din România) nu ştiu dacă e un cuvânt foarte bun. A primit foarte multe propuneri. Bineîneţeles că David, aşa cum îl ştim, după Jocurile Olimpice de la Tokyo şi după o binemeritată vacanţă, a spus că vrea să rămână în România. Noi ne-am bucurat. Dar acest lucru se întâmplă cu siguranţă până la Paris. După aceea, mai vedem. Propuneri mai există„, a spus Camelia Potec la întoarcerea în ţară.

Camelia Potec, după performanțele istorice reușite de noul star al nataţiei

Camelia Potec a explicat ce amploare a căpătat „fenomenul” David Popovici. Specialiști din lumea întreagă s-au adunat să-l vadă pe puștiul român cum își spulberă adversarii în bazin.

David Popovici a reușit „dubla de aur” și la Europenele de natație de la Roma, la 100 de metri liber și la 200 de metri liber, după ce reușise același lucru și la Mondialele de la Budapesta, în iunie.

Reclamă

Camelia Potec a dezvăluit că presa internațională, dar și specialiști din lumea natației, s-au înghesuit să-l vadă pe David Popovici cum scrie istorie.

Toată lumea este impresionată, am văzut titlurile din presa internaţională, au fost foarte mulţi reporteri, foarte mulţi oameni de specialitate din ţări de pe alte continente. Asta pentru a vedea recordul mondial şi pentru a-l vedea pe David cum înoată, după ce au văzut rezultatele de la Budapesta şi de la Otopeni”, a spus Camelia Potec, în exclusivitate pentru Antena Sport.

La Foro Italico, la cursa de 200 de metri, David Popovici a obținut al treilea timp din istoria probei, la doar o sutime de cea mai bună performanță a lui Phelps (1:42:96), obținută la JO de la Beijing (2008). A fost un record mondial la acea vreme, doborât în 2009 de Paul Biedermann (1:42:000).

La cursa de 100 de metri liber, David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei: 46,86 secunde. Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
23:16 Andrea Compagno, dublă de senzație în FCSB – FC Argeș! Atacantul italian, 4 goluri în 4 meciuri pentru roș-albaștri, în Liga 1 23:03 Fanii FCSB le-au dat replica rivalilor de la CSA Steaua: „Cine pe cine a trădat? Aţi distrus Steaua!” 22:24 FotoPanică la FCSB – FC Argeș! Lui Andrei Prepeliță i s-a făcut rău la marginea terenului. Medicii au intervenit de urgență 22:09 Ion Țiriac a dezvăluit de ce „a rupt” legătura cu Simona Halep: „Nu îmi dau seama dacă e bine sau rău!”. Anunțul milionarului 22:01 Apărare dezastruoasă sau ghinion? FCSB a încasat gol în toate meciurile din Liga 1 în acest sezon 21:30 Gică Hagi a dezvăluit cum l-a reinventat pe Denis Alibec: „I-am promis asta!”. Reacția „Regelui”, după Farul Constanța – UTA Arad 2-0 21:23 Denis Alibec, „săgeţi” pentru Edi Iordănescu după Farul Constanţa – UTA Arad 2-0: „Asta înseamnă să joci fotbal modern!” 20:33 Sorin Șerban, trimis titular de Nicolae Dică în FCSB – FC Argeș! Tânărul fundaș nu mai jucase din luna iulie 20:30 Farul Constanţa – UTA Arad 2-0. „Regele” Hagi, victorie uriaşă în 10 oameni! „Marinarii” continuă să domine Liga 1 20:22 Billel Omrani debutează la FCSB! Atacantul francez va face pereche în atac cu Andrea Compagno
Close