Închide meniul
EXCLUSIV

Camelia Potec, după performanțele istorice reușite de David Popovici: „Toată lumea este impresionată!”

Alexandru Ivan Publicat: 16 august 2022, 16:41

Reclamă
Camelia Potec, după performanțele istorice reușite de David Popovici: „Toată lumea este impresionată!

David Popovici e de neoprit

David Popovici e de neoprit şi în bazin scurt / Profimedia

Camelia Potec a explicat ce amploare a căpătat „fenomenul” David Popovici. Specialiști din lumea întreagă s-au adunat să-l vadă pe puștiul român cum își spulberă adversarii în bazin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a reușit „dubla de aur” și la Europenele de natație de la Roma, la 100 de metri liber și la 200 de metri liber, după ce reușise același lucru și la Mondialele de la Budapesta, în iunie.

Camelia Potec, după performanțele istorice reușite de David Popovici

Camelia Potec a dezvăluit că presa internațională, dar și specialiști din lumea natației, s-au înghesuit să-l vadă pe David Popovici cum scrie istorie.

Toată lumea este impresionată, am văzut titlurile din presa internaţională, au fost foarte mulţi reporteri, foarte mulţi oameni de specialitate din ţări de pe alte continente. Asta pentru a vedea recordul mondial şi pentru a-l vedea pe David cum înoată, după ce au văzut rezultatele de la Budapesta şi de la Otopeni”, a spus Camelia Potec, în exclusivitate pentru Antena Sport.

La Foro Italico, la cursa de 200 de metri, David Popovici a obținut al treilea timp din istoria probei, la doar o sutime de cea mai bună performanță a lui Phelps (1:42:96), obținută la JO de la Beijing (2008). A fost un record mondial la acea vreme, doborât în 2009 de Paul Biedermann (1:42:000).

Reclamă
Reclamă

La cursa de 100 de metri liber, David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei: 46,86 secunde. Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei.

Motivul real pentru care David Popovici participă şi la cursa de 400 de metri liber

După ce a devenit campion european la 100 şi 200 de metri, Popovici va participa la proba de 400 de metri liber, iar Potec susţine că prezenţa lui are legătură cu îmbunătăţirea performanţelor de la 200 de metri liber.

„Este foarte dificil să se califice în finală, pentru că este într-o serie foarte slabă. Nu are timp de înscriere şi atunci nu ştie încă cum să abordeze. Nu ştim care va fi consumul. El îşi doreşte să ajungă în finală, iar în finală ştim cu toţii că va lupta pentru a câştiga medalie.

Reclamă

Important e să se califice. El îşi doreşte să înoate această cursă pentru a doua parte a probei de 200 metri liber şi e la început de drum în ceea ce priveşte abordarea unei asemenea curse, care înseamnă cu totul şi cu totul altceva decât cursele de 100 şi 200 metri liber”, a spus Camelia Potec, în exclusivitate pentru Antena Sport.

David Popovici: „Ăsta a fost primul gând!”

Timpul de 1:42.97, obţinut de David Popovici în finala de 200 de metri liber, a fost cu o sutime mai slab decât cel obţinut de legendarul Michael Phelps. De altfel, acesta a fost şi primul gând al lui David Popovici, după ce a terminat cursa.

Sunt foarte satisfăcut. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu… «Ahh, încă o sutime». Ăsta a fost primul gând.

Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici și ușor, ușor ne îndreptăm în direcția pe care o dorim. Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare. 

Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

Reclamă
Recomandări

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:29

LIVE TEXTPAOK – FCSB 0-1! Darius Olaru a fost eliminat! Bîrligea a marcat pentru campioana României. Târnovanu, paradă colosală

23:22

Daniel Bîrligea, al doilea gol în Europa League pentru FCSB! Reacţia imediată a lui Răzvan Lucescu

23:08

Mihai Lixandru a urlat de durere pe gazon în PAOK – FCSB şi a fost luat cu targa. A fost schimbat cu Edjouma

22:57

Ce stă în spatele gestului uriaş făcut de David Popovici pentru 11 copii cu dizabilităţi: „Mi-e jenă doar să înot”

22:50

Ștefan Târnovanu a „salvat-o” pe FCSB în prima repriză a meciului cu PAOK! L-a blocat pe Taison cu o paradă uriașă

22:38

RFS – Galatasaray 2-2! Rezultat uriaș pentru echipa pe care FCSB o învingea cu 4-1! Letonii au revenit de la 0-2

1 Ilie Năstase, reacţie fără precedent la adresa Simonei Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?” 2 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan au fost în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 3 EXCLUSIVPantelis Kapetanos a anunţat favorita din PAOK – FCSB: „Trebuie să fie foarte atentă în primele 20 de minute” 4 Simona Halep, prima victorie în circuit după mai bine de doi ani! Succes în trei seturi cu Rodionova la Hong Kong 5 UPDATEGabi Torje, prezentat oficial la o echipă din Liga a 2-a: „Suporterii să fie convinşi că voi da 100%!” 6 Răzvan Lucescu, înainte de meciul PAOK – FCSB: „E doar un joc. E vreo diferenţă că mâine jucăm cu FCSB?”
Citește și