Închide meniul

Anunțul uriaș făcut de Ion Țiriac după ce David Popovici a doborât recordul mondial la 100 de metri liber

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 14 august 2022, 14:41

Anunțul uriaș făcut de Ion Țiriac după ce David Popovici a doborât recordul mondial la 100 de metri liber

Anunțul uriaș făcut de Ion Țiriac după ce David Popovici a doborât recordul mondial la 100 de metri liber

Ion Țiriac, în timpul unui meci / Hepta

Anunțul uriaș făcut de Ion Țiriac după ce David Popovici a doborât recordul mondial la 100 de metri liber ne dă și mai mari speranțe legate de viitorul sportului din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țiriac susține că Vlad Stancu, campionul european de juniori la 1.500 de metri, la Otopeni, Vlad Stancu, va călca pe urmele lui David Popovici. Miliardarul român susține că Stancu a fost descoperit de Camelia Potec, într-un proiect ce a avut loc la ”Stejarii”, baza construită de miliardarul român.

Anunțul uriaș făcut de Ion Țiriac după ce David Popovici a doborât recordul mondial la 100 de metri liber

”Îți dau un alt exemplu. Potec. Pentru trei sau patru ani, la „Stejarii”, aduna vreo două, trei sute de copii și făcea trei zile de concurs în piscina de acolo.

Erau 12, 13, 14 antrenori și se alegeau 30, 40 de copii. Nu cei mai performanți ca timp, cei mai performanți ca tehnică. Îi ținea în București, iar noi, fundația, plăteam.

Vreo trei săptămâni, antrenamente de șase ore pe zi. Îl vedem acum pe domnul Popovici, dar se pare că mai e unul care vine din spate, îmi scapă numele, la 1.500 de metri (n.r. – Vlad Stancu), iar el e dintre cei care au fost acolo acum câțiva ani”, a spus Ion Țiriac citat de gsp.ro.

Reclamă

Vlad Stancu și-a trecut în cont 3 medalii la Campionatele Europene de tineret de la Otopeni, aurul la 1.500 liber, argintul la 800 de metri liber și tot argintul la 400 de metri liber.

Vlad Stancu, după argintul la 400 metri de la CE de la Otopeni / Antena Sport
Vlad Stancu, după argintul la 400 metri de la CE de la Otopeni / Antena Sport

David Popovici a anunțat ce obiectiv uriaș și-a trasat după ce a doborât recordul mondial de la 100 de metri liber

David Popovici a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber: 46,86 de secunde. În momentul în care a văzut ce timp a scos, David Popovici s-a bucurat nebuneşte în bazin. Apoi, a vorbit despre noul obiectiv setat.

”Am vrut să înot cât de tare pot şi asta am făcut. O fantezie acum ar putea fi să ajung sub 46 de secunde. Adam Peaty este un pionier în termeni de obiective fixate şi atinse. Multe au părut SF, dar nu şi pentru el.

Reclamă 4 / 0/3

Am avut emoţii, bineînţeles, dar am ştiut că băieţii sunt mai speriaţi de mine decât sunt eu de ei. Înotul nu e foarte popular la noi în ţară, dar cred că de acum va deveni mult mai interesant de privit pentru români”, a spus David Popovici, pentru BBC.

David Popovici, campion european la 100 de metri liber

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46,86 secunde.

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţie

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și