Închide meniul

Capitolul la care David Popovici nu are rival la 100 de metri liber, înainte de Campionatele Mondiale de Înot

Dan Roșu Publicat: 20 iulie 2023, 9:32

Reclamă
Capitolul la care David Popovici nu are rival la 100 de metri liber, înainte de Campionatele Mondiale de Înot

Capitolul la care David Popovici nu are rival la 100 de metri liber

David Popovici, înaintea unei probe / Getty Images

David Popovici nu are rival la 100 de metri liber, atunci când vine vorba de numărul de probe terminate sub 48 de secunde. El îşi poate îmbunătăţi performanţele la Campionatele Mondiale de Înot, ce se desfăşoară în perioada 23-30 iulie, exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform swimswam.com, Popovici a adunat 19 probe în care a oprit cronometrul la mai puţin de 48 de secunde. La acest capitol, nu există niciun adversar pe care îl va întâlni în Japonia care să stea mai bine.

Capitolul la care David Popovici nu are rival la 100 de metri liber

În istorie, doar Caeleb Dressel îl depăşeşte la acest capitol. Din păcate pentru american, acesta nu a obţinut calificarea la Mondialele de la Fukuoka, fiind abia revenit după o absenţă de un an.

Americanii au întocmit şi un top al celor mai rapide performanţe ale lui David Popovici în proba de 100 de metri liber. Pe primul loc se află evident acel 46.86 din august 2022, cu care a stabilit un nou record mondial.

Cei mai buni 8 timpi ai lui David Popovici la 100 de metri liber

Topul în care David Popovici e abia pe locul 3, la 100 de metri liber

Pe de altă parte, există şi topul din 2023 în care David Popovici e abia pe locul 3. Topul este dominat de chinezul Pan Zhanle. Asiaticul este deţinătorul celui mai bun timp din ultimul an, iar lupta dintre cei doi va fi una de foc la Campionatele Mondiale de Înot.

Reclamă

Pan Zhanle a stabilit cel mai bun timp al ultimului an la campionatele naţionale ale Chinei. El a înotat suta de metri liber în 47.22 secunde, la începutul lunii mai. David nu este nici măcar al doilea în această ierarhie.

Kyle Chalmers este cel care, în luna iunie, a terminat proba de 100 de metri liber în 47,44 secunde. Popovici, campion mondial şi european, are cel mai bun timp al anului 47.61 secunde.

Să nu uităm totuşi că David este deţinătorul recordului mondial la această probă. El a înotat la Europeanul de la Roma în 46.86 secunde, o performanţă unică în istoria înotului.

Reclamă 4 / 0/3

Maxim Grousset (47.62), Ryan Held (47,63), Matthew Richards (47,72), Jack Alexy (47,75), Flynn Southam (47,77), Sunwoo Hwang (47,78) şi Guilherme Caribe Santos (47,82) sunt ceilalţi înotători cu rezultate notabile în ultimul an.

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și