Închide meniul

Ce i-a cerut David Popovici lui Nicolae Ciucă: „Astea au fost cuvintele lui!”. Marea rugăminte a campionului

Antena Sport Publicat: 29 iunie 2022, 15:56

Reclamă
Ce i-a cerut David Popovici lui Nicolae Ciucă: „Astea au fost cuvintele lui!. Marea rugăminte a campionului

Nicolae Ciucă l-a felicitat pe David Popovici pentru performanţa uriaşă de la Campionatul Mondial de nataţie

David Popovici, alături de Nicolae Ciucă

David Popovici a avut o întâlnire specială cu Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. Noul campion al României a avut o mare rugăminte pentru premier, legată de viitorul sportului românesc. „Regele natației” l-a impresionat total pe Ciucă, iar acesta i-a promis că va încerca să-i îndeaplinească dorința.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a devenit dublu campion mondial în natație. Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Ce i-a cerut David Popovici lui Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria

La revenirea în România, Popovici a fost invitat la Palatul Victoria. Înotătorul român a avut o discuție interesantă cu Nicolae Ciucă, pe care premierul a făcut publică:

„Mi-a cerut să asigurăm tinerei generaţii condiţiile necesare să poată să facă sport. Argumentele – am să repet cuvintele lui: ‘Atunci când facem sport, avem atât un corp sănătos, cât mai ales o minte sănătoasă. Ne învaţă să gândim, să ne planificăm’. Şi eu i-am spus că, dincolo de acestea, orice sportiv care face performanţă are un angajament faţă de sine şi un nivel de ambiţie care, uneori, ne lipseşte.

Ca atare, cred că suntem datori să facem ceea ce trebuie să facem pentru tânăra generaţie în ceea ce priveşte atât asigurarea administrativă, cât şi partea aceasta de impulsionare şi de modele cât mai multe, astfel încât tânăra generaţie să aibă ce se urmeze”, a spus Nicolae Ciucă, în cadrul conferinței de presă.

Reclamă

Promisiunea premierului Nicolae Ciucă pentru David Popovici

Nicolae Ciucă s-a declarat „emoționat” și „onorat” să-l întâlnească pe noul campion al României. Premierul i-a promis lui David Popovici că va face tot ce este posibil pentru a asigura noii generații toate condițiile pentru a face performanță în sport:

„A fost o întâlnire cât se poate de emoţionantă şi onorantă pentru mine, pentru că am avut ocazia să îl felicit nemijlocit, la sediul Guvernului, şi să îi mulţumesc pentru toate eforturile făcute, atât de el, cât şi de familie, cât şi echipa de antrenori.

Am discutat cu David foarte multe chestiuni legate de sportul românesc şi mi-a prezentat în detaliu cum a ajuns la această performanţă. Ceea ce mi-a cerut şi i-am promis a fost ca la nivelul Guvernului să aibă loc acel efort şi acel angajament prin care cât mai curând să putem să avem Strategia sportului, o nouă lege a sportului”, a mai spus premierul României.

Reclamă 4 / 0/3

Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici cecul de 200.000 de euro

Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici, la revenirea în ţară, cecul de 200.000 de euro promis de oficialităţile din România. Tânărul de 17 ani a câştigat două medalii de aur la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta şi a scris istorie!

Premierul Nicolae Ciucă anunţase că sportivul legitimat la Dinamo va primi un milion de lei pentru cele două medalii de aur de la Budapesta. Acesta a susţinut că performanţa uimitoare a lui Popovici nu putea să treacă neobservată.

„Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur. La aeroport, campionul nostru a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu.

De îndată ce a început evenimentul de gală de la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, ministrul Sportului i-a oferit lui Popovici cecul de 200.000 de euro. Popovici a zâmbit şi a venit să facă poze, alături de Novak, în faţa fotografilor.

În numele Guvernului României. Este prea puţin pentru valoarea ta„, a declarat Eduard Novak la Salonul Oficial.

Felicitări, David. Felicitări familiei, tatălui, mamei… sunt prin sală, i-am văzut. Aţi făcut un lucru extraordinar cu copilul vostru. Aţi făcut din copilul vostru un portdrapel. David a creat un val extraordinar în toată România. A reuşit nu numai 2 medalii de aur, a doborât şi 3 recorduri de juniori. Poate deveni cel mai rapid om pe distanţa de 100 de metri din lume, ceea ce nu este un lucru uşor de făcut. Asta am auzit-o la Budapesta, spunea inclusiv preşedintele Federaţiei Internaţionale de Nataţiei.

Avem datoria să îl ajutăm pe David să fie cel mai bun sportiv din lume pe distanţa de 100 de metri. Toată lumea ştie că poţi (n.r. s-a uitat spre David Popovici)„, a spus şi Mihai Covaliu.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
Vezi toate știrile
Citește și