Închide meniul

Cum l-a descris site-ul Federaţiei Europene de Nataţie pe David Popovici, înainte de Campionatele Europene de înot în bazin scurt

Dan Roșu Publicat: 3 decembrie 2023, 14:59 / Actualizat: 5 decembrie 2023, 16:39

Reclamă
Cum l-a descris site-ul Federaţiei Europene de Nataţie pe David Popovici, înainte de Campionatele Europene de înot în bazin scurt

Cum l-a descris site-ul Federaţiei Europene de Nataţie pe David Popovici

David Popovici, înaintea unei probe - Profimedia Images

Site-ul Federaţiei Europene de Nataţie l-a descris pe David Popovici, unul dintre numele mari care vor participa la Campionatele Europene de înot în bazin scurt, ce va fi în AntenaPLAY, în perioada 5-10 decembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici e singurul sportiv român cu o medalie de aur în bazin scurt, venită la Europenele de la Kazan, din 2021, la proba de 200 de metri liber. La Otopeni, România se va baza pe 21 de sportivi.

Cum l-a descris site-ul Federaţiei Europene de Nataţie pe David Popovici

„David Popovici şi-a făcut debutul în lumea bună a înotului în 2022, când a câştigat medaliile de aur la europene, mondiale şi mondiale de juniori la probele de 100 şi 200 de metri liber.

Cel mai important rezultat? Recordul uluitor de 46.86 secunde de la 100 de metri liber de la Roma, la Campionatele Europene din 2022. Sportivul de 17 ani a doborât recordul lui Cesar Cielo, din 2009, din era „super-costumelor”.

Totuşi, românul a avut parte de un an 2023, în care a terminat pe locul 6 la 100 de metri şi pe locul 4 la 200 de metri, la Campionatele Mondiale de la Fukuoka”, notează len.eu.

Reclamă

Miza lui David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Palmaresul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt, înainte de cea de-a 22-a ediţie, ce se va desfăşura la Otopeni, în perioada 5-10 decembrie, în AntenaPLAY, cuprinde 13 medalii.

Înainte de întrecerea găzduită de România, tricolorii şi-au trecut în palmares 13 medalii, una de aur, patru de argint şi opt de bronz. Singurul aur a fost cucerit de David Popovici, la 200 de metri liber, cu doi ani în urmă, la Kazan. Popovici vrea acum să fie un exemplu pentru copiii care vin din urmă.

„Cel mai important lucru este să facem spectacol, pentru a putea spera că mai mulţi copii să fie inspiraţi. Mi-aduc aminte când aveam 12 ani şi mergeam să îi întâlnesc pe Danas Rapsys şi Katinka Hosszu.

Reclamă 4 / 0/3

Au fost prezenţi la nişte campionate naţionale în România şi a contat enorm pentru a mă motiva. Dacă aceşti copii mă pot vedea la fel, e cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru ei”, a spus Popovici, pentru sursa citată.

Lotul României pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Lotul României pentru Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Radu Claudiu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur.
Antrenor federal: Silviu Anastase.

Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni este cea mai importantă competiție de înot a anului din Europa. Evenimentul este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, și va avea loc în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară Vezi toate știrile
Citește și