Close

Dan Petrescu consideră incredibilă performanţa lui David Popovici: „Ceva care nu se întâmplă în România”

Avatar photo

De Dan Roșu
Publicat: 25 iunie 2022, 13:45
Actualizat: 26 iunie 2022, 12:38

Dan Petrescu consideră incredibilă performanţa lui David Popovici, care a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Reclamă
David Popovici, dublu campion mondial

David Popovici, în bazinul de la Budapesta / Profimedia Images

Popovici e primul înotător care se impune la 100 de metri liber şi la 200 de metri liber la o ediţie de Mondiale, după 39 de ani. Asta i-a adus sportivului de 17 ani Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, dar şi 200.000 de euro din Fondul de rezervă al Guvernului.

Reclamă

Dan Petrescu consideră incredibilă performanţa lui David Popovici

„Ceva care nu se întâmplă în România, e ceva incredibil. Mai era Halep care era numărul unu mondial. Mai era Cristina Neagu, dar un băiat nu aveam pe locul unu. Uite că avem unul la înot, un sport care nu e atât de practicat în România. Nu cred că lumea merge atât de mult la înot, nici nu avem bazine.

A fost un rezultat surprinzător pentru toată lumea. Merită felicitări acest băiat. Am înţeles că, de când era mic, toată ziua înota. S-a sacrificat. Fără sacrificii, nu faci nimic în viaţă. Merită felicitări pentru ceea ce a făcut”, a spus Dan Petrescu, aflat în cantonament, în Austria.

David Popovici va fi decorat de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

Reclamă

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, precizează comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Înainte de David Popovici, doar şase mari campioni români au primit dinstincţia menţionată mai sus, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. E vorba de Mircea Lucescu, Octavian Morariu, Anghel Iordănescu, Emerich Ienei, Simona Halep și Ivan Patzaichin.

David Popovici, dublu-campion mondial la 17 ani

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
10:20 AS.ro LIVE: Dan Pavel l-a avut invitat special pe Daniel Pancu! Detalii înainte de tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2024 9:40 FotoSuma incredibilă pe care fiul lui Adrian Mutu o cere în momentul în care rămâne fără bani 9:33 Gigi Becali, atacat chiar de nepotul Lucian Becali, după Silkeborg – FCSB 5-0: „Nu poți să păcălești fotbalul la infinit” 9:12 Suma încasată de CFR Cluj după victoria cu Slavia Praga. Lovitură dată de Neluţu Varga 8:49 Ce note au putut să primească jucătorii FCSB după umilinţa din Danemarca, cu Silkeborg. Care a fost considerat cel mai bun fotbalist 8:29 Gigi Becali şi Nicolae Dică, făcuţi praf după dezastrul din Danemarca, Silkeborg – FCSB 5-0: „Mai bine dai şapte milioane de euro din buzunar decât să pierzi respectul oamenilor” 0:58 Dan Petrescu, în extaz după Slavia Praga – CFR Cluj 0-1: “Doar Barcelona a mai câștigat aici! Băieții au voie să bea o bere” 0:44 Rangelo Janga, strigăt de luptă după Slavia Praga – CFR Cluj 0-1: ”Ne-am luptat ca leii! Nimic nu e imposibil!” 6
oct.
23:55
Slavia Praga – CFR Cluj 0-1. Campioana României, victorie uriașă în Cehia! Janga, eroul lui Dan Petrescu. Incredibil cum arată grupa ardelenilor din Conference League
6
oct.
23:40
Nicolae Dică, în depresie după Silkeborg – FCSB 5-0: „Ruşinos! Nu am mai trăit asemenea umilințe pe teren!”
Pe același subiect
Dan Petrescu, în timpul unei conferințe de presă
Conference League • 0:58
Dan Petrescu, în extaz după Slavia Praga – CFR Cluj 0-1: “Doar Barcelona a mai câștigat aici! Băieții au voie să bea o bere”
Dan Petrescu, la finalul unui meci
Conference League • 6 oct., 23:55
Slavia Praga – CFR Cluj 0-1. Campioana României, victorie uriașă în Cehia! Janga, eroul lui Dan Petrescu. Incredibil cum arată grupa ardelenilor din Conference League
Fanii Slaviei Praga, înaintea meciului cu CFR Cluj
Conference League • 6 oct., 21:26
FOTO
Fanii Slaviei Praga, „încălzire” cu cârnați și bere pentru meciul cu CFR Cluj! Imagini fabuloase
Close