Închide meniul

David Popovici a câștigat aurul și la 400 m liber, la Campionatul Național în bazin scurt! 4 medalii pentru campionul mondial, la Otopeni

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 13 noiembrie 2022, 20:17

David Popovici a câștigat aurul și la 400 m liber, la Campionatul Național în bazin scurt! 4 medalii pentru campionul mondial, la Otopeni

David Popovici, prima reacţie după ce a terminat Campionatele Naţionale cu 6 medalii de aur

David Popovici, cu medalia de aur | Profimedia

David Popovici a câştigat, duminică, aurul în proba de 400 metri liber la Campionatul Naţional de înot în bazin scurt, la Otopeni. Campionul mondial și european, legitimat la CS Dinamo, a fost cronometrat cu timpul de 3:43.00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe locul al doilea a încheiat Vlad Stancu (CSA Steaua), cu timpul de 3:43.76, iar pe 3 a terminat Vlad Mihalache (Aqua Sport Citius Bucureşti), cu timpul de 3:51.84.

David Popovici a câștigat aurul și la 400 metri liber, la Campionatul Național în bazin scurt

Per total, sportivul de 18 ani a cucerit 4 medalii la Campionatul Național de la Otopeni.

David Popovici a obţinut la Otopeni 3 medalii de aur, la 100 m liber, 200 m liber și 400 m liber. La 100 m mixt, David a câştigat medalia de argint, iar la 100 m fluture s-a retras.

Ieri, Popovici s-a clasat pe locul doi în proba de 100 m mixt din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin scurt, la Otopeni.

Reclamă

După ce primele două locuri au fost ocupate de Daniel Martin şi David Popovici, pe ultimul loc de podium s-a clasat Patrick Sebastian Dinu, cu timpul de 54.78.

Motivul pentru care David Popovici a refuzat SUA și a ales să rămână în România

Antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a dezvăluit motivul pentru care puștiul fenomen al natației a refuzat universitățile din SUA și a rămas în România.

Adrian Rădulescu a recunoscut că David Popovici a fost foarte tentat să accepte oferta americanilor, dar puștiul de 18 ani nu a vrut să se despartă de mediul de acasă din România. Antrenorul înotătorului fenomen a dezvăluit ce s-a aflat în spatele ofertelor grandioase ale universităților din SUA.

Reclamă 4 / 0/3

„Absolut. Sunt tentante. Vin şi îţi oferă o educaţie, o diplomă prestigioasă, condiţii de pregătire şi acces la specialişti. Dar iarăşi, tot trebuie să găseşti ce funcţionează pentru tine. Mediul de acolo are nişte cutume, nişte lucruri nescrise.

Când intri într-o universitate americană intri în campus. Te-ai mutat în campus, acolo înveţi, acolo mănânci, acolo te antrenezi, acolo trăieşti. Şi asta înseamnă să te aliniezi cu adevărat la valorile lor. Depinde de locul pe care îl alegi.

Odată cu sprijinul pe care îl are de la Federaţie, Comitet (n.r. COSR), club (n.r. Dinamo). După care, prin sprijinul şi înţelegerea pe care o are la şcoală. Şi, în general, oamenii pe care îi avem în jurul nostru, inconştient sau conştient, cred în visul lui. Şi încearcă să îl ajute. Când eşti într-un astfel de mediu, este bine să rămâi. Creşte riscul exponenţial la o astfel de schimbare.

Există viaţa socială, care este foarte importantă. Acolo trebuie să fii disponibil, într-o oarecare măsură. Şi scolastic, trebuie să fii disponibil. Poţi să fii tu campion olimpic, tot trebuie să îţi dai examenele. Şi trebuie să fii disponibil pentru competiţiile universităţii. Şi s-ar putea să nu fie programul care să te avantajeze pe tine, ca sportiv. Sunt multe aspecte ascunse în spatele acestor oferte pe care David a fost foarte înţelept şi a căutat să se sfătuiască”, a spus Adrian Rădulescu, conform fanatik.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și