Închide meniul

David Popovici a dezvăluit marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 26 iunie 2022, 22:13

David Popovici a dezvăluit marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!

David Popovici a scris istorie în nataţia mondială la Budapesta

David Popovici este noul "rege" al natației / Mathias Bergeld/Bildbyran via ZUMA Press)

David Popovici a dezvăluit marele său vis după ce a devenit dublu campion mondial la doar 17 ani. Tânărul supranumit „Regele Nataţiei” a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur. La aeroport, campionul nostru a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu.

David Popovici a dezvăluit marele său vis

După ce a cucerit deja întreaga lume, David Popovici ţinteşte tot mai sus. Campionul nostru vrea să fie cel mai rapid din lume.

„Cel mai mare vis profesional a fost să devin cel mai bun din lume. Acum, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi superb. În mai multe ar fi şi mai super. Un alt vis ar fi să inspir cât mai mulţi oameni şi să trăiască odată cu mine.

Nu aş putea spune cât ar dura să devin cel mai rapid din istorie. Sunt alţi campioni mondiali la Budapesta care au reuşit la 15 ani să o facă. Atât timp cât eşti pasionat şi îţi place ceea ce faci, poţi să o faci la orice vârstă!

Reclamă

Eu şi cu echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar a ne îndrepta tot timpul spre el. Ţinta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună a mea. Mi-ar plăcea să fim în faţa absolut tuturor. Voi mai avea foarte multe competiţii!”, a completat David Popovici.

Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici cecul de 200.000 de euro

Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici, la revenirea în ţară, cecul de 200.000 de euro promis de oficialităţile din România. Tânărul de 17 ani a câştigat două medalii de aur la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta şi a scris istorie!

Reclamă 4 / 0/3

Premierul Nicolae Ciucă anunţase că sportivul legitimat la Dinamo va primi un milion de lei pentru cele două medalii de aur de la Budapesta. Acesta a susţinut că performanţa uimitoare a lui Popovici nu putea să treacă neobservată.

De îndată ce a început evenimentul de gală de la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, ministrul Sportului i-a oferit lui Popovici cecul de 200.000 de euro.

„În numele Guvernului României. Este prea puţin pentru valoarea ta„, a declarat Eduard Novak la Salonul Oficial.

„Felicitări, David. Felicitări familiei, tatălui, mamei… sunt prin sală, i-am văzut. Aţi făcut un lucru extraordinar cu copilul vostru. Aţi făcut din copilul vostru un portdrapel. David a creat un val extraordinar în toată România. A reuşit nu numai 2 medalii de aur, a doborât şi 3 recorduri de juniori.

Poate deveni cel mai rapid om pe distanţa de 100 de metri din lume, ceea ce nu este un lucru uşor de făcut. Asta am auzit-o la Budapesta, spunea inclusiv preşedintele Federaţiei Internaţionale de Nataţiei.

Avem datoria să îl ajutăm pe David să fie cel mai bun sportiv din lume pe distanţa de 100 de metri. Toată lumea ştie că poţi (n.r. s-a uitat spre David Popovici)„, a spus şi Mihai Covaliu.

Reclamă
Recomandări
  • David Popovici a dezvăluit marele său vis
  • Anunţul făcut de dublul campion mondial

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și