Închide meniul

David Popovici a împlinit 18 ani. Mesaj special primit de „Regele Nataţiei” în ziua în care a devenit major: „Îţi mulţumim!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 septembrie 2022, 8:22 / Actualizat: 16 septembrie 2022, 14:35

David Popovici a împlinit 18 ani. Mesaj special primit de „Regele Nataţiei în ziua în care a devenit major: „Îţi mulţumim!

David Popovici a împlinit 18 ani. Mesaj special primit de "Regele Nataţiei" în ziua în care a devenit major

David Popovici este noul fenomen al nataţiei mondiale / Profimedia

David Popovici a împlinit 18 ani! Este o zi specială pentru înotătorul român care a scris deja istorie şi a doborât record după record. Campionul nostru a primit un mesaj special în ziua în care a devenit major.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a fost felicitat de oficialii Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Aceştia au postat, pe contul de Facebook, un mesaj emoţionant pentru cel care este cunoscut deja drept „Regele Nataţiei”.

David Popovici a împlinit 18 ani. Mesaj special primit de „Regele Nataţiei”, care a devenit major

„S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici – un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial – atinge azi vârsta majoratului.
Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani.

„La mulți ani”, David! Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!”, a fost mesajul FRNPM.

Reclamă

David Popovici este în vacanţă după ce a scris o nouă pagină de istorie la Campionatul Mondial de juniori. A făcut senzaţie în Peru şi a obţinut trei medalii de aur şi una de argint.

Medaliile câştigate de „Regele Nataţiei” în Peru:

Reclamă 4 / 0/3
  • medalie de aur în proba de 100 de metri liber – 47.13
  • medalie de aur în proba de 200 de metri liber – 01:46.18
  • medalie de aur la ştafetă 4×100 metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu – 03:18.84
  • medalia de argint în proba de ştafetă combinată 4x100m liber, alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu – 3:30.29

Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu!”, a transmis David Popovici, după ultima cursă de la competiția din Peru.

David Popovici, sărbătorit de Dinamo

David Popovici a avut un 2022 fantastic, cu 13 medalii cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur. Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a uimit lumea nataţiei cu ”dubla de aur” realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori.

El este şi deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber. Toate performanţele au fost realizate într-un interval de două luni şi jumătate.

David Popovici s-a născut în Bucureşti şi a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“, la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient. La vârsta de 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanţă atletică, specializat în înot. El este elev al Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Bucureşti.

Clubul CS Dinamo, la care este legitimat sportivul, a anunţat că sportivul va fi sărbătorit la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă, alături de câteva mii de suporteri, anunţă news.ro.

David Popovici, mesaj copleşitor pentru români

David Popovici a transmis pe reţelele de socializare, de la Lima, un mesaj superb pentru români.

„Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și susținerea pe care ne-ați arătat-o de fiecare dată! Sunt fericit pentru că parcurg acest drum alături de voi și mândru să pot reprezenta România. Să ne bucurăm împreună de călătorie„, a scris David Popovici pe reţele de socializare.

Reclamă

Camelia Potec a dezvăluit ce se întâmplă cu David Popovici după medaliile câştigate la CM de juniori

„Într-adevăr, David este un fenomen, nu vă pot explica cum este privit de specialiştii internaţionali. Cum se comportă toată lumea din nataţie cu el şi cu noi şi cât de miraţi şi dornici sunt să îl studieze. E un puşti minune care a schimbat faţa nataţiei.

În primul rând mai are potenţial pentru că mai are de îndreptat câteva lucruri în tehnică. Mai poate creşte în înălţime şi în forţă. Dar cel mai uşor va fi îmbunătăţirea stilului de înot. Mai are puţin de întors la start şi la întoarceri pentru 100m şi 200m. Va mai înota şi 400m pentru a-şi îmbunătăţi timpul la 200m. Mai are mai puţin de o secundă pentru recordul de la 200 de metri„, a declarat Camelia Potec la PRO X.

Aurul olimpic este marele vis al lui David Popovici şi cea mai strălucitoare medalie care îi lipseşte în acest moment. Poate da marea lovitură la Paris, în 2024.

„Îşi doreşte acest lucru. Chiar şi dacă aici mai are de construit pas cu pas. Trebuie să se califice mai întâi, după care cel mai important este ultimul an, 2023-2024, cu tot ce înseamnă pregătirea lui„, a mai spus Potec.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și