Close

David Popovici a pus România pe harta sportului mondial: „Străinii nu ştiau cât de frumos este imnul nostru şi s-au bucurat să-l descopere!”

De Dragoș Vasile
Publicat: 25 iunie 2022, 18:27
Actualizat: 26 iunie 2022, 12:36

David Popovici a pus România pe harta sportului mondial. La doar 17 ani, tânărul a devenit dublu campion mondial la Budapesta. Adrian Rădulescu, antrenorul său, a făcut dezvăluiri despre performanţa uriaşă reuşită de „Regele Nataţiei”.

Reclamă
David Popovici, campion mondial

David Popovici, dublu campion mondial / Profimedia

La 32 de ani, Adrian Rădulescu se poate considera un antrenor fericit. Elevul său, David Popovici, a uimit o lume întreagă la Campionatul Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 m, ediţia Budapesta 2022, acolo unde a reuşit să câştige medaliile de aur în probele de 100 m şi 200 m liber, scrie Federaţia Română de Nataţie.

Reclamă

Un tip modest, calculat, muncitor, dedicate, un excelent pedadog, Adrian Rădulescu este omul care are un merit extrem de mare în reuşitele lui David Popovici. Alături de preparatorii fizici Dragoş Luscan şi Valentin Grigoraş, Adrian Rădulescu a alcătuit o echipă imbatabilă la această ediţie a Campionatului Mondial, o familei care a condus un puşti de 17 ani pe cele mai înalte culmi ale succesului, potrivit news.ro.

David Popovici a pus România pe harta sportului mondial. Dezvăluirile antrenorului Adrian Rădulescu

La trei zile de la succesul lui David din finala de 100 m liber, antrenorul Adrian Rădulescu a dat un intervu pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

(n.r. – Cum aţi trăit de pe margine succesele lui David?)

Îl văd zilnic pe David la antrenamente şi cunosc pregătirea pe care o face. În serii şi în semifinale am fost destul de ocupat pentru că am filmat cursele pentru analiză. La finale însă am coborat în tribuna de pe plaja bazinului. Aş fi stat liniştit pe scaun pe parcursul curselor, dar toţi din faţa mea se ridicaseră şi eu nu mai vedeam ce se întâmplă.

Reclamă

(n.r. – Ce a avut David în plus faţă de ceilalţi competitori?)

La o asemenea competiţie, nivelul este foarte apropiat. Faţă de ceilalţi concurenţi, cred că David a avut mai multă încredere în pregătirea lui.

(n.r. – Ce sentimente v-au încercat în momentele în care David a urcat pe podium?)

Bucurie imensă. Dar să vă spun şi un fapt amuzant legat de acest aspect. Mulţi străini mi-au spus că nu ştiau cât de frumos este imnul României şi s-au bucurat să-l descopere la această ediţie de Mondiale.

(n.r. – Ce reprezintă pentru dumneavoastră victoriile lui David de la 100 şi 200 m liber?)

Este o confirmare a muncii sale şi a întregii echipe. Noi am îndrăznit să visăm, dar ne-am asumat şi efortul necesar.

(n.r. – V-aţi aşteptat la această dublă victorie a lui David?)

M-am aşteptat să fie competitiv, dar ne-am focusat pe obiectivele de timp. Dacă le îndeplineam fără medalie, noi eram încântaţi”

David Popovici, recompensat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, precizează comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
9
aug.
23:10
Atanas Trică, reacţie savuroasă după ce a debutat la CSA Steaua împotriva tatălui său: „Mă întreba cum stau la cornere. Nu am dat din casă!”
9
aug.
22:34
Eugen Trică, după ce fiul său a debutat la CSA Steaua împotriva sa: „Mi-a fost frică atunci când a intrat! Mă gândeam: ‘Mă, tocmai mie să îmi dea gol?!'”
9
aug.
22:30
Fostul rapidist Ovidiu Herea, replică pentru ultrașii CSA Steaua: „Înjurăturile lor m-au motivat!”
9
aug.
22:10
Scandal în Ghencea! Un fan a sărit în teren pentru a se duce la fostul rapidist Ovidiu Herea
9
aug.
21:50
CSA Steaua – Metaloglobus 1-1. Start fals pentru echipa lui Daniel Oprița în noul sezon. Chipirliu a ratat un penalty în prelungiri
9
aug.
21:37
Mesajul transmis de Laszlo Balint după ce a fost demis de la Universitatea Craiova: „Dacă eșuezi, să nu renunți niciodată!”
9
aug.
21:28
Gigi Becali a anunţat când revine pe stadion: „Eu nu vin decât atunci! Fără nicio emoţie, la spectacol!”
9
aug.
20:52
FotoUmilința suferită de nepotul lui Gigi Becali și soția lui însărcinată: „Suntem ultima nație din Europa!”
9
aug.
20:32
FotoUltraşii CSA Steaua, revoltă în Ghencea la meciul cu Metaloglobus: „Demisia!” Gestul extrem al fanilor
9
aug.
20:08
FotoPrimele imagini cu Mirel Rădoi la antrenamentul Universităţii Craiova
Pe același subiect
David Popovici a plecat la Roma
Înot • 9 aug., 10:24
David Popovici a anunţat ce obiective are pentru Campionatul European de la Roma: „Aşteptările sunt mai ridicate”
David Popovici, gest de mare campion pentru Florentina Filipovici
Extra • 1 aug., 15:32
David Popovici, gest de mare campion! „Regele Nataţiei” a făcut o donaţie remarcabilă pentru o tânără de 28 de ani, grav bolnavă
David Popovici, încurajat de iubită
Diverse • 25 iul., 15:25
FOTO
Cum a fost „cucerit” David Popovici de iubită. Pasiunile ascunse pe care le are Taisia, tânăra care arată uimitor şi e mereu alături de el
Close