Închide meniul

David Popovici a pus România pe harta sportului mondial: „Străinii nu ştiau cât de frumos este imnul nostru şi s-au bucurat să-l descopere!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 25 iunie 2022, 18:27 / Actualizat: 26 iunie 2022, 12:36

David Popovici a pus România pe harta sportului mondial: „Străinii nu ştiau cât de frumos este imnul nostru şi s-au bucurat să-l descopere!

David Popovici, campion mondial

David Popovici, dublu campion mondial / Profimedia

David Popovici a pus România pe harta sportului mondial. La doar 17 ani, tânărul a devenit dublu campion mondial la Budapesta. Adrian Rădulescu, antrenorul său, a făcut dezvăluiri despre performanţa uriaşă reuşită de „Regele Nataţiei”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 32 de ani, Adrian Rădulescu se poate considera un antrenor fericit. Elevul său, David Popovici, a uimit o lume întreagă la Campionatul Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 m, ediţia Budapesta 2022, acolo unde a reuşit să câştige medaliile de aur în probele de 100 m şi 200 m liber, scrie Federaţia Română de Nataţie.

Un tip modest, calculat, muncitor, dedicate, un excelent pedadog, Adrian Rădulescu este omul care are un merit extrem de mare în reuşitele lui David Popovici. Alături de preparatorii fizici Dragoş Luscan şi Valentin Grigoraş, Adrian Rădulescu a alcătuit o echipă imbatabilă la această ediţie a Campionatului Mondial, o familei care a condus un puşti de 17 ani pe cele mai înalte culmi ale succesului, potrivit news.ro.

David Popovici a pus România pe harta sportului mondial. Dezvăluirile antrenorului Adrian Rădulescu

La trei zile de la succesul lui David din finala de 100 m liber, antrenorul Adrian Rădulescu a dat un intervu pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

(n.r. – Cum aţi trăit de pe margine succesele lui David?)

Reclamă

Îl văd zilnic pe David la antrenamente şi cunosc pregătirea pe care o face. În serii şi în semifinale am fost destul de ocupat pentru că am filmat cursele pentru analiză. La finale însă am coborat în tribuna de pe plaja bazinului. Aş fi stat liniştit pe scaun pe parcursul curselor, dar toţi din faţa mea se ridicaseră şi eu nu mai vedeam ce se întâmplă.

(n.r. – Ce a avut David în plus faţă de ceilalţi competitori?)

La o asemenea competiţie, nivelul este foarte apropiat. Faţă de ceilalţi concurenţi, cred că David a avut mai multă încredere în pregătirea lui.

Reclamă 4 / 0/3

(n.r. – Ce sentimente v-au încercat în momentele în care David a urcat pe podium?)

Bucurie imensă. Dar să vă spun şi un fapt amuzant legat de acest aspect. Mulţi străini mi-au spus că nu ştiau cât de frumos este imnul României şi s-au bucurat să-l descopere la această ediţie de Mondiale.

(n.r. – Ce reprezintă pentru dumneavoastră victoriile lui David de la 100 şi 200 m liber?)

Este o confirmare a muncii sale şi a întregii echipe. Noi am îndrăznit să visăm, dar ne-am asumat şi efortul necesar.

(n.r. – V-aţi aşteptat la această dublă victorie a lui David?)

M-am aşteptat să fie competitiv, dar ne-am focusat pe obiectivele de timp. Dacă le îndeplineam fără medalie, noi eram încântaţi”

David Popovici, recompensat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

Reclamă

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, precizează comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și