Închide meniul

David Popovici, desemnat sportivul anului 2022! Ce spune campionul despre o posibilă plecare din România: „Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 26 ianuarie 2023, 20:25

David Popovici, desemnat sportivul anului 2022! Ce spune campionul despre o posibilă plecare din România: „Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul!

David Popovici, aur la 200 de metri liber, la Sette Colli

David Popovici, pe podium / Profimediaimages

David Popovici a oferit declaraţii despre o posibilă plecare din România, chiar după ce a fost desemnat sportivul anului 2022. Dublul campion mondial şi european la înot a afirmat că nu ştie ce îi rezervă viitorul şi că nu are alte planuri decât să continue alături de echipa sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a avut un an de vis în 2022. Sportivul de 18 ani şi-a setat obiectivele şi pentru 2023, în care va avea două competiţii majore, una dintre ele desfăşurându-se la Otopeni.

David Popovici, desemnat sportivul anului 2022! Ce spune despre o posibilă plecare din România

David Popovici a declarat că nu a purtat discuţii cu preşedinta FRNPM, Camelia Potec, despre o posibilă plecare a sa din România, însă susţine că planul său este de a rămâne în ţară.

„Am auzit şi eu că doamna Potec a spus că România m-ar putea pierde. Nu a venit de la mine şi nu am vorbit cu ea despre aşa ceva. Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri. Planul meu este să îmi văd de treaba aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, familie şi voi vedea unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul”, a afirmat sportivul român.

Prezent la la Gala Sportivul Anului 2022, organizată de Ministerul Sportului, care are loc la Opera Naţională, Popovici a afirmat că se bucură de nominalizarea pentru titlul de sportivul anului: „Mă bucur că sunt aici, lumea este îmbrăcată frumos, este frumos. Este mai multă lume decât mă aşteptam. Încă un eveniment la care mă bucur de atmosferă şi dacă voi câştiga voi accepta trofeul cu bucurie”.

Reclamă

Pentru 2023, Popovici îşi doreşte să se pregătească cât mai bine pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„A fost un an foarte bun care îmi dă speranţe că mulţi ani de acum încolo voi avea foarte multe reuşite, pentru că eu cred că am găsit reţeta. Anul acesta, 2023, este mult mai puţin plin. Am doar două concursuri importante, Mondialele din Japonia şi apoi în decembrie Europenele în bazin scurt de la Otopeni. Îmi doresc să am rezultate cât mai bune acolo, să mă pregătesc cât mai bine, pentru că e anul de dinaintea Olimpiadei şi îmi doresc să mă pregătesc cât mai bine pentru jocurile care urmează la Paris”, a mai spus David Popovici.

Camelia Potec, anunţ despre viitorul lui David Popovici. Ce se întâmplă cu „Regele Nataţiei”

Camelia Potec a fost invitată la emisiunea AS.ro LIVE şi a făcut anunţul despre viitorul lui David Popovici. Înotătorul român a împlinit 18 ani şi se pregăteşte pentru examenul de bacalaureat. A fost asaltat cu oferte pentru a-şi continua studiile în Statele Unite. Campioana olimpică de la Atena a anunţat că România nu îl va pierde pe Popovici cel puţin până în 2024.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici ar urma să analizeze în detaliu toate ofertele abia după ce va da BAC-ul. În prezent, şansele de a rămâne în România sunt de 50%.

„Da (n.r. dacă e tentat David Popovici să plece în Statele Unite) şi eu am spus încă din 2021 că există şanse să plece. În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Inclusiv la Federaţie au venit foarte multe oferte. Am spus, da, are oferte, există şanse să plece şi după această vacanţă se va decide exact ce urmează să facă. Şi în urma discuţiilor pe care le vom avea împreună, şi în urma ofertelor, după ce o să le vadă pe toate.

În momentul în care am început pregătirea cu David şi a intrat în bazin, cred că undeva în 10 septembrie sau 1 septembrie, noi am declarat ca Federaţie că David rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris şi se va pregăti în diferite bazine din România sau alte bazine din alte ţări dacă va pleca în cantonament. Dar el va rămâne în principal, cel puţin 90% din timp, să se pregătească în România cu antrenori români.

Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice. Ele se pot schimba„, a declarat Camelia Potec la AS.ro LIVE.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment Vezi toate știrile
Citește și