Închide meniul

David Popovici, despre comparaţia cu Michael Phelps: „Dacă el a fost rechin, eu sunt o libelulă!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 iulie 2023, 13:25

David Popovici, despre comparaţia cu Michael Phelps: „Dacă el a fost rechin, eu sunt o libelulă!

David Popovici, despre comparaţia cu Michael Phelps

David Popovici, cu tricolorul României / Profimedia Images

David Popovici a vorbit despre comparaţia cu Michael Phelps. Campionul nostru a spus că legenda nataţiei din SUA este punctul de referinţă al carierei sale. David Popovici este unul din starurile care vor participa la Campionatele Mondiale de Înot ce se vor desfășura la Fukuoka, în perioada 23-30 iulie, exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a avut o replică savuroasă în momentul în care a fost comparat cu legenda Michael Phelps.

David Popovici, despre comparaţia cu Michael Phelps

„Încerc să traduc învățăturile lui Michael Phelps, punctul meu de referință, în cotidianul meu. Am citit cartea sa No Limits de trei ori. El punctează, și sunt de acord, că nu trebuie să corespundem așteptărilor pe care le avem de la noi cu cele pe care alții le au de la noi. 

(n.r. Dacă Phelps a fost rechin, David Popovici e…) O libelulă. Pentru că este o insectă care zboară deasupra apei și se mișcă rapid. Este bizară alegerea ca animal, admit, însă mă regăsesc mai mult în într-o libelulă decât într-un predator mare. În ziua cursei, în piscină, dacă vă uitați la mine pe lângă ceilalți, nu sunt nici cel mai mare și nici cel mai musculos, însă știu cum să îi provoc pe ceilalți și cum să ating primul la finish. Libelula are o conformație specifică ce îi permite să se miște rapid și îmi place să cred că stilul meu este unul similar”, a spus David Popovici într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport.

Caeleb Dressel, adversarul lui David Popovici la 100 de metri liber, nu s-a calificat la Campionatele Mondiale de Înot

Caeleb Dressel, adversarul lui David Popovici la 100 de metri liber, nu s-a calificat la Campionatele Mondiale de Înot, competiţie ce va fi exclusiv în AntenaPLAY, în perioada 23-30 iulie.

Reclamă

Caeleb Dressel, de şapte ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, nu a reuşit să se califice la Campionatele Mondiale de nataţie din Japonia, care vor avea loc în această lună, după alte rezultate dezamăgitoare la Campionatele Naţionale ale Statelor Unite, care au avut loc sâmbătă la Indianapolis.

În ultima sa şansă de a face parte din echipa SUA, Dressel a terminat la egalitate pe locul 22 în preliminariile probei de 50 de metri liber, la 1,07 secunde în spatele liderului.

Acest lucru a încununat o săptămână în care a terminat pe locul trei la 50 de metri fluture, la egalitate pe locul cinci la 100 de metri fluture şi pe locul 19 la 100 de metri liber, toate acestea fiind departe de ceea ce era necesar pentru a ajunge la mondiale, care se desfăşoară între 14 şi 30 iulie la Fukuoka.

Reclamă 4 / 0/3

Problemele lui Dressel nu au fost complet neaşteptate, deoarece sportivul de 26 de ani nu a mai participat la o competiţie majoră de când s-a retras brusc de la Campionatele Mondiale de la Budapesta, vara trecută, invocând o problemă de sănătate nespecificată.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și