Închide meniul

David Popovici, despre rivalitatea cu Kyle Chalmers, înainte de Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt, care sunt exclusiv pe AntenaPLAY

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 11 decembrie 2022, 10:47

David Popovici, despre rivalitatea cu Kyle Chalmers, înainte de Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt, care sunt exclusiv pe AntenaPLAY

David Popovici, despre rivalitatea cu Kyle Chalmers, înainte de Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt

David Popovici, înaintea unei curse / Profimedia Images

David Popovici a vorbit despre rivalitatea cu Kyle Chalmers, înainte de Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne, care se desfășoară în perioada 13-18 decembrie 2022 și pot fi urmărite în exclusivitate pe AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Australianul de 24 de ani este deținătorul recordului la 100 de metri liber în bazin scurt, cu 44.84 de secunde. Popovici deține recordul la bazinul de 50 de metri, cu 46,86 secunde. Mai mult românul a câștigat în 2022 toate cursele de 100 și 200 metri liber la care a luat startul.

David Popovici a vorbit despre rivalitatea cu Kyle Chalmers

”Nu trebuie să mă ascund de nimeni când spun că nu îmi plac cursele scurte. Eu sunt construit pentru cursele lungi. Startul și întoarcerile sunt mult mai intense într-un bazin scurt, deci este o posibilitate uriașă de a aduna informații și de a câștiga experiență pentru a ajunge la cea mai bună versiune a mea.

Normal, este o rivalitate între mine și Kyle, dar rivalitatea este doar pe bazinul lung. Kyle deține recordul la cursele în bazin scurt, iar eu dețin recordul mondial la cel lung. Deci, probabil că această rivalitate va fi reală peste câțiva ani. Obiectivul meu e să mă calific în finală. Atunci când ai un culoar în finală, ai o șansă.

Este foarte frumos aici. Voiam să ajung în Australia de foarte mult timp. Cultura sportului e foarte importantă în Australia. Copiii și adulții se bucură de un stil de viață sănătos, legat și de înot și de sporturile în apă. Oamenii de aici sunt foarte deschiși și prietenoși. E foarte frumos să văd atâta verdeață și să fiu aici vara. Sunt sigur că va fi unul dintre concursurile mele preferate”, a spus Popovici, într-o conferință de presă.

Reclamă

David Popovici, înotătorul anului 2022

David Popovici va continua să scrie istorie și la Melbourne, acolo unde a ajuns din postura celui mai bun înotător al lumii, în 2022. El va concura în exclusivitate pe AntenaPLAY, în perioada 13-18 decembrie, după ce a câștigat de-a lungul anului 11 medalii de aur, la competițiile europene și mondiale.

David poate atinge perfecțiunea în 2022 la probele de 100 m și 200 m liber, acolo unde a câștigat toate medaliile puse în joc la competițiile mondiale și europene de juniori și seniori, pe tot parcursul anului.

La rândul lui, Robert Glință are tot dreptul să spere la medaliile de la Melbourne. În trecut, el și-a trecut în palmares la 100 m spate o medalie de argint și trei medalii de bronz.

Reclamă 4 / 0/3

Semifinalele și finalele celor mai tari probe de la Campionatele Mondialele de înot în bazin scurt vor avea loc în perioada 13-18 decembrie, începând cu ora 10:30 (ora României) și vor fi transmis în exclusivitate pe AntenaPLAY. Seriile se vor desfășura de la ora 02:00, de asemenea doar pe AntenaPLAY.

Recomandări
  • Kyle Chalmers e deținătorul recordului la 100 de metri liber în bazin scurt

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” Vezi toate știrile
Citește și