Închide meniul

David Popovici, discurs de campion, înainte de Campionatele Europene de înot în bazin scurt: „Mi-a interzis să merg la piscină”

Dan Roșu Publicat: 28 noiembrie 2023, 13:46 / Actualizat: 28 noiembrie 2023, 20:33

Reclamă
David Popovici, discurs de campion, înainte de Campionatele Europene de înot în bazin scurt: „Mi-a interzis să merg la piscină

David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice

David Popovici, la începutul unei probe - Getty Images

David Popovici a oferit încă un discurs de mare campion înainte de Campionatele Europene de înot în bazin scurt, ce vor avea loc în perioada 5-10 decembrie, live în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a anunţat cum a reacţionat după rezultatele dezamăgitoare de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, acolo unde a terminat pe 6 la 100 de metri liber şi pe 4, la 200 de metri liber.

David Popovici, discurs de mare campion, înainte de Campionatele Europene de înot în bazin scurt

„După cum văd eu lucrurile, există două variante: să fii supărat şi nervos că nu ai câştigat, sau să încerci să afli de ce nu ai câştigat. Am fost atât de motivat încât am vrut să revin la antenamente a doua zi, dar antrenorul meu mi-a interzis să merg la piscină, aşa că am luat o vacanţă.

Am petrecut atât de mult timp călătorind că nu am avut ocazia să apreciez frumuseţea ţării mele, cu munţii şi oamenii, astfel că am ales să stau în România.

Am înotat în lacuri şi râuri, deci nu am avut o pauză de apă şi acum mă simt bine. A fost un an ocupat, cu suişuri şi coborâşuri, dar sunt foarte motivat. Prefer să fiu un atlet care învaţă ceva din eşecuri şi să fiu un atlet complet”, a spus Popovici, citat de len.eu.

Reclamă

Miza lui David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Palmaresul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt, înainte de cea de-a 22-a ediţie, ce se va desfăşura la Otopeni, în perioada 5-10 decembrie, în AntenaPLAY, cuprinde 13 medalii.

Înainte de întrecerea găzduită de România, tricolorii şi-au trecut în palmares 13 medalii, una de aur, patru de argint şi opt de bronz. Singurul aur a fost cucerit de David Popovici, la 200 de metri liber, cu doi ani în urmă, la Kazan. Popovici vrea acum să fie un exemplu pentru copiii care vin din urmă.

„Cel mai important lucru este să facem spectacol, pentru a putea spera că mai mulţi copii să fie inspiraţi. Mi-aduc aminte când aveam 12 ani şi mergeam să îi întâlnesc pe Danas Rapsys şi Katinka Hosszu.

Reclamă 4 / 0/3

Au fost prezenţi la nişte campionate naţionale în România şi a contat enorm pentru a mă motiva. Dacă aceşti copii mă pot vedea la fel, e cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru ei”, a mai spus Popovici.

Lotul României pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Lotul României pentru Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni, va fi alcătuit din următorii: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Radu Claudiu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur.
Antrenor federal: Silviu Anastase.

Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni este cea mai importantă competiție de înot a anului din Europa. Evenimentul este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, și va avea loc în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și