Închide meniul

David Popovici, discursul unui mare campion! Ce răspuns a dat la întrebarea „care sunt mentorii tăi?”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 12 iulie 2022, 14:26

David Popovici, discursul unui mare campion! Ce răspuns a dat la întrebarea „care sunt mentorii tăi?

David Popovici a uimit o lume întreagă

David Popovici, la Mondialul de la Budapesta / Profimedia Images

David Popovici a venit din nou cu discursul unui mare campion. Atunci când a fost întrebat care sunt mentorii lui, dublul campion mondial şi-a îndreptat atenţia către echipa lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În frunte cu antrenorul Adrian Rădulescu, cei din stafful lui Popovici, preparator fizic, kinetoterapeut, nutriționist și analist video sunt cei de care depind performanţele sportivului de 17 ani. Nimic nu e întâmplător, e mesajul clar al lui David.

David Popovici, discursul unui mare campion

„Am mai spus și repet: fără prietenia și respectul pe care îl port antrenorului meu (n.r. Adrian Rădulescu) nu aș putea realiza nimic. Am o echipă perfectă pentru mine, lângă mine: antrenor, preparator fizic, kinetoterapeut, nutriționist și analist video. Ei sunt cei pe mâna cărora mă las, iar sfaturile lor sunt cele mai importante. Am încredere, îmi dau încredere.

Sunt bine cu toate, am învățat în timp să le echilibrez. În final nu îmi trebuie mult timp cantitativ, ci calitativ și toți ai mei știu programul meu așa că ne organizăm funcție de el. În vacanță recuperez alături de familie”, a spus Popovici, citat de antena3.ro.

Popovici: „Nu consider că fac sacrificii”

Pe de altă parte, sportivul care a ajuns la înot după sfaturile primite de la un medic nu consideră că viaţa de sportiv aduce multe sacrificii. Asta chiar dacă la 4:30 mânâncă „cu ochii închişi” şi în fiecare dimineaţă e în sala de forţă.

Reclamă

„Nu am considerat și nu consider că fac sacrificii. Este o alegere personală. Nu am sacrificat copilăria sau adolescența pentru că am făcut ceea ce îmi place și acum să fac: înot de plăcere, am prieteni și familia alături.

Am mers la școală, am fost în tabere, la mare de 1 mai, la concerte atunci când am dorit, deci nu am sacrificat nimic din ceea ce se presupune. Am avut o copilărie normală: m-am jucat, m-am distrat, am avut prieteni și asta fac în continuare”, a mai spus Popovici.

Cum a fost surprins David Popovici, după medaliile de aur câștigate la Otopeni

Sacrificiile unui campion imens ies în evidență dacă ținem cont de cum a fost surprins David Popovici, la finalul unui Campionat European de Juniori, în care a cucerit cinci medalii, dintre care patru de aur.

Reclamă 4 / 0/3

După ultima probă, cea de 100 de metri liber, pentru David a urmat recuperarea, iar o poză cât o mie de cuvinte îl găsește pe dublul campion mondial de 17 ani pe masa de masaj.

David Popovici, alături de stafful medical

Nu mai puțin de cinci oameni din stafful echipei naționale au grijă ca recuperarea să fie ca la carte. Musculatura de la mâini, picioare și din jurul gâtului sunt tratate după efortul depus în bazin, în ultimele zile.

Campionul român a cucerit cinci medalii, patru de aur, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4×100 m liber şi un argint la combinata de 4×100 m liber.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” Vezi toate știrile
Citește și