Închide meniul

David Popovici e uriaș! „Racheta” a obținut cel mai bun timp în semifinale la 100 de metri liber, la Europenele de la Otopeni

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 9 iulie 2022, 17:31

David Popovici e uriaș! „Racheta a obținut cel mai bun timp în semifinale la 100 de metri liber, la Europenele de la Otopeni

David Popovici participă la Europenele de la Roma

David Popovici, la Europenele de Juniori de la Otopeni / Profimedia

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de juniori de la Otopeni. Înotătorul de 17 ani a avut cel mai bun timp din semifinale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a oprit cronometrul la 48.31 de secunde și a fost câștigătorul detașat al cursei, pe care a dominat-o autoritar.

David Popovici, în finală la 100 de metri liber la Campionatul European de juniori de la Otopeni

În spatele lui David Popovici, în prima semifinală, a terminat cipriotul Nikolas Antoniou, cu 49.98. Podiumul a fost completat de lituanianul Daniil Pancerevas, cu 50.14.

Sursa: TVR

În cealaltă semifinală, Patrick Sebastian Dinu a ratat calificarea în marea finală, după ce a terminat pe locul 10 la general, cu 50.72. Timpul lui David Popovici a fost cel mai bun din semifinale.

Sursa: TVR

Marea finală a probei de 100 de metri liber va avea loc duminică. David Popovici a obținut până acum trei medalii de aur și una de argint la Europnele de juniori de la Otopeni.

Reclamă

Popovici e dulu-campion mondial la 100 de metri liber și 200 de metri liber, performanță reușită la Mondialul de Natație de la Budapesta, în iunie.

La Jocurile Olimpice 2020, David Popovici a terminat pe locul 7 la 100 de metri liber si locul 4 la 200 de metri liber.

David Popovici nu vrea să fie numit „fenomen”

David Popovici e deranjat de cuvântul „fenomen”. Înotătorul de doar 17 ani nu vrea să fie folosit acest termen când se face referire la el.

Reclamă 4 / 0/3

„(N.r. – Realizezi că ești un fenomen în România?) Nu prea îmi place termenul ăsta, dar atâta timp cât sunt fenomen înseamnă să îi inspir pe ceilalți, atunci da, mă numesc așa. Nu prea citesc articole, îmi trăiesc viața normală, obiectivul meu suprem este să devin cât mai bun la înot și să înspir cât mai multă lume”, a spus David Popovici, după ce a cucerit aurul la 50 de metri liber la Campionatul European de Juniori de la Otopeni.

Dorința cea mare a lui David Popovici: „Mi s-a propus!”

David a dezvăluit că i s-a propus ca unul dintre bazinele din România să îi poarte numele, după performanțele fabuloase obținute la Campionatele Mondiale și Europene, din această vară.

Dublul campion mondial visează ca, la un moment dat, în București să se construiască un bazin de înot ultramodern, unde tinerii sportivi să poată crește și să ajungă la cel mai înalt nivel, la fel ca David Popovici.

„Dacă nu mă înșel, mi s-a propus. Dar nu vreau eu, consider că trebuie să mă ridic la nivelul așteptărilor personale și poate după ce mi se va încheia cariera, poate atunci.

Mi-ar plăcea să se înoate la un nivel cât mai înalt la noi în țară. Ar fi frumos chiar în București, în orașul din care sunt (n.r. – să se construiască un nou bazin). Cu cât mai repede s-ar întâmpla, cu atât mai bine.”, a spus David Popovici, după ce a câștigat aurul la 50 metri liber.

Recomandări
  • David Popovici participă la Europenele de Juniori de la Otopeni
  • „Racheta” a obținut cel mai bun timp în semfinale la 100 de metri liber

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și