Închide meniul

David Popovici, aur la 100 m liber, la Campionatele Naţionale de la Otopeni! Nu a avut rival în finală

Viviana Moraru Publicat: 9 noiembrie 2023, 18:40

Reclamă
David Popovici, aur la 100 m liber, la Campionatele Naţionale de la Otopeni! Nu a avut rival în finală

David Popovici, primul loc în finala de 100 m liber de la Campionatele Naţionale de la Otopeni

David Popovici, în timpul unei probe/ Profimedia

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 100 m liber, la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni. Sportivul de 19 ani a încheiat finala cu timpul de 46,76.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Podiumul finalei de la 100 m liber a fost completat de Patrick Sebastian Dinu şi Andrei Ungur.

David Popovici, aur în finala de 100 m liber de la Campionatele Naţionale de la Otopeni

Update 18:50: David Popovici a încheiat finala A cu primul timp, de 46,76. A fost urmat de Patrick Sebastian Dinu, cel care a încheiat cursa cu timpul de 47,22.

Update 18:46: David Popovici se pregăteşte să intre în bazin. Va lua startul în finală de pe culoarul al patrulea.

David Popovici s-a calificat în finala de 100 m liber a Campionatelor Naţionale de Înot cu timpul de 47,88, cel mai bun din serii. Sportivul de 18 ani a luat startul de pe culoarul al patrulea, iar timpul de înscriere a fost de 46,62.

Reclamă

Patrick Dinu şi Ştefan Cozma au înotat în aceeaşi serie cu David Popovici. Aceştia au încheiat cu timpii de 48,02, respectiv 50,01.

La Campionatele Naţionale în bazin scurt, David Popovici dă ultima repetiţie înaintea Campionatelor Europene în bazin scurt, competiţie care se va desfăşura tot la Otopeni, în perioada 5-10 decembrie.

David Popovici va mai lua startul în alte trei probe, la Campionatele Naţionale în bazin scurt de la Otopeni. Pe lângă cea de 100 m liber, sportivul de 19 ani va mai participa la 50 m liber, 200 m liber şi 100 m mixt.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, de la CS Dinamo, va înota câte o probă în fiecare zi, cu calificări în sesiunea de dimineaţă (9:00 – 12:00) şi finale după amiază începând cu ora 17:30.

David Popovici va lua startul în celelalte probe după cum urmează: pe 10 noiembrie la 200 m liber (finala la ora 18:20), pe 11 noiembrie la 100 m mixt (finala la ora 19:20) şi pe 12 noiembrie la 50 m liber (finala la ora 17:30).

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha, competiţie programată în luna februarie a anului viitor. Adrian Rădulescu, antrenorul campionului de 19 ani, a dezvăluit care îi sunt planurile acestuia, pentru anul viitor.

Adrian Rădulescu a dezvăluit că David Popovici nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha, deoarece vrea să se pregătescă pentru Olimpiada de la Paris.

”Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual. Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens”, a spus Adrian Rădulescu, pentru agerpres.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac Vezi toate știrile
Citește și