Închide meniul

David Popovici, lăudat de americani, înainte de Settecolli Trophy: ”Superstarul de 18 ani este favoritul”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 23 iunie 2023, 9:05

David Popovici, lăudat de americani, înainte de Settecolli Trophy: ”Superstarul de 18 ani este favoritul”

David Popovici, lăudat de americani, înainte de Settecolli Trophy

David Popovici, la Roma / Profimedia Images

David Popovici e lăudat de americani, înainte de Settecolli Trophy, ce va avea loc la Roma, la finalul acestei săptămâni. La Roma, anul trecut, David Popovici a stabilit recordul mondial la 100 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ținând cont de cât de bine se simte la Roma, americanii de la swimswam.com susțin că adversarii vor avea șanse mici să îi pună probleme starului de 18 ani.

David Popovici, lăudat de americani, înainte de Settecolli Trophy

”Deținătorul recordului la 100 de metri, David Popovici, e omul de bătut la 100 de metri liber. Superstarul de 18 ani este favoritul, venind cu un season best de 47.61.

Trei britanici vor încerca să concureze cu el. Campionul național Lewis Burras, campionul olimpic la 200 de metri Tom Dean și Matt Richards”, au scris americanii de la swimswam.com.

David Popovici va participa la Settecolli Trophy

A 59-a ediție a puternicului concurs de înot Settecolli Trophy va avea loc la finalul acestei săptămâni, în perioada 23-25 iunie 2023, la Roma, iar David Popovici este unul din starurile prezente.

Reclamă

„768 de sportivi, din 29 de țări, de pe cinci continente, vor concura timp de trei zile în superba arena Stadio del Nuoto, de la Foro Italico, din Roma. Printre aceștia se vor număra și nouă sportivi români, componenți ai lotului național, după cum urmează: David Popovici (100 și 200 m liber), Andrei Anghel (50, 100 m spate, 50 m fluture), Alexandru Stoica (50 şi 100 m liber), Daniel Nicuşan (50, 100 şi 200 m bras), Denis Popescu (50 şi 100 m spate, 50 m fluture), Tobias Dumitrache (50, 100 şi 200 m fluture), Andrei Ungur (50 şi 100 m spate, 50 m fluture, 100 m liber), Daniel Martin (50 şi 100 m fluture) și Mihai Gergely (50, 100 m liber, 200 m mixt)”, a anunţat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

David Popovici, pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka

David Popovici este pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, competiţie care se va desfăşura în perioada 23-30 iulie, în Japonia. Sportivul este conştient de faptul că va fi multă presiune asupra sa, însă susţine că ştie cum să o gestioneze.

Popovici a dezvăluit că este pregătit pentru orice provocare care se va ivi, în viitor. Acesta susţine că este conştient de faptul că va fi supus unei presiuni uriaşe la Mondialele de la Fukuoka, având în vedere că este campion mondial la probele de 100 şi 200 de metri liber.

Reclamă 4 / 0/3

„Dorința mea e să vină, să fie și mai bun decât mine, sau să se apropie cât mai mult de mine și să ne putem întrece, pentru că dacă nu ai competiție nu o să se simtă bine atunci când câștigi.

Cred că lumea va încerca să pună presiune pe mine, ține de mine dacă o accept sau nu și ce cred eu despre această presiune. În schimb ce pot controla e presiunea pe care o pun eu pe mine.

Aș spune că devin mai plăcute antrenamentele pe măsură ce ne apropiem. Pentru că îmi place să mă antrenez și în aer liber mai mult și pentru că a venit vara am început să facem asta și e un pic mai ușor să te antrenezi când știi concret pentru ce o faci”, a declarat David Popovici, citat de fanatik.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și