Închide meniul
VIDEO

A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 11 februarie 2024, 20:31 / Actualizat: 12 februarie 2024, 19:33

A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie

David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber

David Popovici, înaintea unei curse / Profimediaimages

A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! David Popovici nu mai e cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4×100 de metri liber. Acesta a fost sub timpul obţinut de David Popovici la Campionatele Europene de la Roma.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înotătorul chinez Pan Zhanle a înotat fabulos în ştafetă de 4 x 100 de metri liber. Acesta a înotat 100 de metri cu timpul de 46.80, cu 6 sutimi mai bun decât timpul scos de David Popovici la Roma.

A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber!

Astfel, Pan Zhanle se anunţă a fi unul din marii rivali ai lui David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris.

Reclamă

David Popovici nu a participat la Mondialele de la Doha. Adrian Rădulescu, antrenorul campionului de 19 ani, a dezvăluit care îi sunt planurile acestuia pentru viitor. Adrian Rădulescu a dezvăluit că David Popovici nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha, deoarece vrea să se pregătescă pentru Olimpiada de la Paris.

Despre eşecul la Mondialele de la Fukuoka, unde David Popovici nu a reuşit să-şi apere titlurile mondiale de la 100 şi 200 m liber, obţinând doar clasări pe locurile 6 respectiv 4, Adrian Rădulescu a spus că trebuie o pregătire şi mai bună: ”Concluzia este că trebuie sa ne pregătim mai bine. Sezonul trecut a fost mai scurt, au fost şi alte priorităţi de gestionat (meditaţii, bacalaureat)”.

World Aquatics a programat în premieră Campionatele Mondiale de nataţie într-un an olimpic, între 2 şi 18 februarie la Doha (Qatar), cu cinci luni înainte de Jocurile de la Paris.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici ar avea nici două luni la dispoziţie pentru a atinge un vârf de formă la aceste Mondiale şi Adrian Rădulescu a spus că sportivul său nu va merge în Qatar pentru a se axa pe JO 2024: ”Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea”.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, David Popovici, la numai 16 ani, a ocupat locul patru la 200 m liber şi locul şapte la 100 m liber.

Ana Maria Brânză are încredere în David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Ana Maria Brânză are încredere în David Popovici. Campioana olimpică a fost invitata lui Dan Pavel la AS.ro LIVE şi a vorbit despre marele campion de la înot.

„Există această bucurie a eşecului, oricât de ciudat sună. I-a luat presiunea. El nu se mai bucura. Acesta a fost mesajul lui David de la început. Poţi să faci performanţă bucurându-te de activitate. Eu mă bucur că există un alt sportiv care transmite acelaşi mesaj pe care îl urlu de mult timp.

Pentru mine, scrima a fost o joacă, o bucurie. Iată că putem să facem performanţă. Nu trebuie să ne transformăm în acei adulţi importanţi şi responsabili care TREBUIE să aducă medaliile acasă. Sportul înseamnă o joacă. Uităm acest lucru. Şi da, e mai bine că s-a întâmplat acum. Şi-a dat şi el seama, deşi ştia dinainte, pentru că e un tip cererbral, că este om şi poate să crească, a declarat Ana Maria Brânză, la AS.ro LIVE.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și