Închide meniul

David Popovici, pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka: „Lumea va încerca să pună presiune pe mine!”

Viviana Moraru Publicat: 22 iunie 2023, 17:55

Reclamă
David Popovici, pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka: „Lumea va încerca să pună presiune pe mine!

David Popovici, pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka

David Popovici / Profimedia

David Popovici este pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, competiţie care se va desfăşura în perioada 23-30 iulie, în Japonia. Sportivul este conştient de faptul că va fi multă presiune asupra sa, însă susţine că ştie cum să o gestioneze.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până la Campionatele Mondiale de la sfârşitul lunii iulie, Popovici va concura la Sette Colli, o competiţie care se va desfăşura în acest weekend, la Roma.

David Popovici, pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka

David Popovici a dezvăluit că este pregătit pentru orice provocare care se va ivi, în viitor. Acesta susţine că este conştient de faptul că va fi supus unei presiuni uriaşe la Mondialele de la Fukuoka, având în vedere că este campion mondial la probele de 100 şi 200 de metri liber.

Cu toate acestea, sportivul de 18 ani a dezvăluit că ştie cum să facă faţă presiunii la care este supus.

„Dorința mea e să vină, să fie și mai bun decât mine, sau să se apropie cât mai mult de mine și să ne putem întrece, pentru că dacă nu ai competiție nu o să se simtă bine atunci când câștigi.

Reclamă

Cred că lumea va încerca să pună presiune pe mine, ține de mine dacă o accept sau nu și ce cred eu despre această presiune. În schimb ce pot controla e presiunea pe care o pun eu pe mine, care va fi la nivele joase.

Aș spune că devin mai plăcute antrenamentele pe măsură ce ne apropiem. Pentru că îmi place să mă antrenez și în aer liber mai mult și pentru că a venit vara am început să facem asta și e un pic mai ușor să te antrenezi când știi concret pentru ce o faci”, a declarat David Popovici, citat de fanatik.ro.

Cum i-au fost afectate antrenamentele lui David Popovici de Bacalaureat

De asemenea, David Popovici a oferit declaraţii şi despre examenul de Bacalaureat, pe care l-a susţinut luna trecută. Campionul de 18 ani a dezvăluit că nu s-a putut antrena normal, în perioada în care trebuia să înveţe pentru examen.

Reclamă 4 / 0/3

„Am prevăzut perioada de antrenamente din timpul Bacalaureatului, dar tot a fost un pic haotic, pentru că nu am mai avut de învățat atât de mult până acum în timp ce aveam și antrenamente.

Ne-am descurcat și chiar dacă am pierdut câteva antrenamente, pentru că mai aveam nevoie să repet, nu a fost nimic ce nu a putut fi recuperat. O să mă duc la banchet, dar nu voi dansa. Nu-mi place”, a mai spus David Popovici.

David Popovici a dezvăluit marele său vis, care încă nu i s-a îndeplinit

David Popovici a dezvăluit marele său vis, care încă nu i s-a îndeplinit. Campionul a recunoscut că marele său vis din copilărie este să devină campion olimpic.

Popovici îşi poate realiza marele său obiectiv anul viitor, când va participa la Jocurile Olimpice de la Paris. În vârstă de 18 ani, David Popovici a participat la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice (Tokyo 2020), însă nu a reuşit să câştige vreo medalie.

La Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici se anunţă a fi unul din marile vedete ale concursului de nataţie. David Popovici deţine recordul mondial în proba de 100 de metri liber, performanţă pe care a realizat-o anul trecut la Roma, la Campionatele Europene.

„Visez să merg la JO și să devin campion olimpic de la zece ani. E bine să fii înfometat, dar nu neapărat pentru a câștiga, ci pentru glorie, e un scop pentru care îmi place să trag. Îmi place să mâ gândesc și la impactul pe care îl voi avea în afara bazinului dacă devin campion olimpic„, a spus David Popovici în cadrul podcast-ul lui Brett Hawke.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Credeţi că există vreo şansă ca Gigi Becali să se împace cu CSA Steaua?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:06 Bogdan Lobonţ, susţinut de un rival după ce a fost atacat dur: „Mulţi nu au ajuns cu televizorul unde a jucat el” 8:32 Decizia conducerii „câinilor”, care ar putea declanşa un scandal cu fanii dinamovişti! Ultima oară suporterii au protestat dur! 8:29 Verdictul specialistului după analiza fazei care a aruncat în aer finalul meciului Real Madrid – Bayern Munchen 7:56 Ce i-a putut spune arbitrul asistent lui Matthijs de Ligt după greşeala uriaşă care a decis dubla Real Madrid – Bayern Munchen 7:48 Carlo Ancelotti nu s-a mai abţinut şi le-a răspuns nemţilor, care au protestat vehement: „Ei se plâng de asta?” 7:28 Thomas Tuchel a tunat după ce Bayern a egalat în prelungiri, iar golul a fost anulat: „Dezastru total! Au încălcat regulamentul” 0:23 Real Madrid – Borussia Dortmund e finala UEFA Champions League 2024! Ultim act de vis pe legendarul Wembley 0:00 Real Madrid – Bayern Munchen 2-1. Joselu, eroul de pe Bernabeu! Madrilenii s-au calificat în finală după o remontada istorică 8
mai
23:53
FotoFaze controversate în Real Madrid – Bayern Munchen 2-1! Meci infernal pentru centralul Szymon Marciniak!
8
mai
23:05
Problemă uriaşă pe Arena Naţională înainte de meciul în care jucătorii FCSB-ului vor primi trofeul şi medaliile de campioni!
Vezi toate știrile
Citește și