Închide meniul

David Popovici, recompensat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler! „Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu?”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 25 iunie 2022, 9:04 / Actualizat: 26 iunie 2022, 12:38

David Popovici, recompensat cu Ordinul Național „Steaua României în grad de Cavaler! „Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu?

David Popovici, recompensat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler!

David Popovici, în timpul unei curse / Profimedia Images

David Popovici va fi recompensat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. Mai mult, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că dublul campion mondial va primi 200.000 de euro din Fondul de rezervă al Guvernului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă toată lumea sportului a salutat performanţele istorice ale puştiului de 17 ani, au apărut discuţii legate de deciziile luate în România. Basarab Panduru aşteaptă ca şi o campioană precum Anamaria Brânză să fie decorată.

David Popovici a fost recompensat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”

„Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu? E foarte bine, dar sunt și alți oameni care ar fi trebuit să primească. Anamaria Brânză nu mai are unde să pună medaliile….

Să nu fiu înțeles greșit. Eu m-am bucurat când am văzut. Mi se pare că nu e doar victoria lui, ci victoria sportului românesc. Dar, de acum, toți care se duc și obțin medalii la Mondiale trebuie să primească 100.000 de euro. La toate sporturile olimpice!

Vin cei de la canotaj. Ce, ei muncesc mai puțin? Stau 11 din 12 luni sunt în cantonament. Toată lumea muncește și toată lumea trebuie să primească 100.000 de euro de acum”, a spus Panduru, citat de orangesport.ro.

Reclamă

Înainte de David Popovici, doar şase mari campioni români au primit dinstincţia menţionată mai sus, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. E vorba de Mircea Lucescu, Octavian Morariu, Anghel Iordănescu, Emerich Ienei, Simona Halep și Ivan Patzaichin.

David Popovici va fi decorat de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, precizează comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, dublu-campion mondial la 17 ani

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Recomandări
  • David Popovici are doar 17 ani
  • Românul e dublu campion mondial

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:59 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și