Închide meniul

David Popovici s-a retras din competiţia de la Wroclaw, din cauza unor probleme medicale: „Nu ne asumăm niciun risc”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 28 octombrie 2023, 12:43

David Popovici s-a retras din competiţia de la Wroclaw, din cauza unor probleme medicale: „Nu ne asumăm niciun risc

David Popovici s-a retras din competiţia de la Wroclaw

David Popovici / Profimedia

David Popovici s-a retras din competiţia de la Wroclaw. După ce a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber în Memorialul „Marek Petrusewicz” din Polonia, Popovici a luat startul în finala probei de 50 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acolo, înotătorul român a încheiat pe locul 5. La finalul cursei, Popovici a resimţit dureri la nivelul cotului, iar acesta a luat decizia împreună cu staff-ul de a nu mai lua startul în probele de 100 de metri liber şi 50 de metri fluture.

David Popovici s-a retras din competiţia de la Wroclaw

David Popovici nu a mai luat startul în probele de 100 de metri liber şi 50 de metri fluture, programate în cea de a doua zi a „Memorialului Marek Petrusewicz” de la Wroclaw (Polonia), competiţie ce se desfăşoară în bazin de 25 de metri, informează CS Dinamo, potrivit news.ro.

„În finala de la 50 de metri liber, de vineri seara, a făcut sosirea greşit şi a resimţit impactul la nivelul cotului. Este cel mai sigur sport dar se mai întâmplă. Echipa medicală a intervenit imediat, iar decizia a fost să-l oprim. Nu ne asumăm niciun risc. Naţionalele sunt în două săptămâni, Europenele în şase săptămâni. David s-a antrenat azi de dimineaţă, va face şi după amiază, dar este mai bine să-l protejăm”, a declarat antrenorul său, Adrian Rădulescu.

Reclamă

David Popovici a câştigat în prima zi proba de 200 de metri liber şi a încheiat pe locul 5 la 50 de metri liber (21,84 secunde).

Strategia perfectă a lui David Popovici: ”Trimiteau mesaje la 2 noaptea”

Strategia perfectă a lui David Popovici, atunci când vine vorba de regulile anti-doping, a fost dezvăluită de Cristi Balaj, fostul președinte de al ANAD.

În contextul scandalului de dopaj în care este implicată Simona Halep, oficialul lui CFR Cluj îl dă exemplu pe dublul campion mondial și european. Mama lui David popovici a participat la cursuri de ofițeri de control antidoping doar pentru a nu lăsa nimic la întâmplare.

Reclamă 4 / 0/3

“Eu spun că la sporturile individuale, la sportivii care au demonstrat şi au avut performanţe, la disciplinele care aduc premii foarte mari, sunt şanse mari să aibă paşaport biologic. David Popovici este un model.

Mama lui Popovici a plătit cursul pentru ofiţer de control doping şi a participat, fără să dea examenul pentru diplomă pentru că ea nu vrea să fie ofiţer doping, dar a participat la toate şedinţele ca să afle exact cum funcţionează corect un control doping, ca nu cumva băiatul ei să greşească.

Popovici, cu părinţii, cu antrenorul, participând la competiţii şi pe alte continente, trimiteau mesaj, cu scuzele de rigoare, indiferent de ora care era în România şi se întâmpla să fie şi ora 02:00 – 03:00 dimineaţa, colegei mele de la ANAD, doamna Andreiaşu, directorul departamentului testări.

O trezea, comunica, pentru că era mai mult decât deschisă să discute cu sportivii care doreau să afle informaţiile corecte şi întrebau dacă pot să ia un anumit medicament. Nu conta că era ora 02:00 noaptea.

Mi-e greu să cred că la el s-ar putea să apară vreodată vreo eroare. Acordăm atenţie acestui domeniu anti-doping în momentul în care se întâmplă situaţii negative.

Luați exemplu de la David Popovici. Întrebați cum face. Este deschis, jovial. Nu pot să existe greșeli. Este extrem de simplu să nu greșești. A evoluat atât de mult acest domeniu anti-doping, încât dacă un sportiv nu greșește acum, asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla peste 9 sau 10 ani de zile”, a spus Balaj, citat de fanatik.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 Vezi toate știrile
Citește și