Închide meniul

David Popovici va fi sărbătorit în faţa a mii de români: „Suntem mândri!”. „Fenomenul” Popovici a împlinit 18 ani!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 septembrie 2022, 12:39 / Actualizat: 16 septembrie 2022, 14:28

David Popovici va fi sărbătorit în faţa a mii de români: „Suntem mândri!. „Fenomenul Popovici a împlinit 18 ani!

David Popovici, în semifinale la 100 m liber la Campionatele Mondiale în bazin scurt

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber / Profimediaimages

În ziua în care împlineşte 18 ani, David Popovici va fi sărbătorit în faţa a mii de români. Anunţul a fost făcut de conducătorii clubului Dinamo, care l-au felicitat pe „Fenomenul” nataţiei mondiale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Şefii clubului din Ştefan cel Mare au anunţat că Popovici va fi prezent în Sala Polivalentă. Îi organizează cel mai tare majorat chiar înaintea meciului de handbal Dinamo – Magdeburg, din Champions League.

David Popovici va fi sărbătorit în faţa a mii de români

„Sportivul anului în România, în Europa și probabil în lume împlinește astăzi, 15 septembrie, 18 ani! David Popovici a avut un 2022 fantastic, cu 13 medalii cucerite la cele patru mari competiții la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a uimit lumea natației cu ”dubla de aur” realizată în probele de 100 și 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori și Mondialul de juniori. Toate performanțele au fost realizate într-un interval de două luni și jumătate.

Noi suntem mândri că reprezintă Clubul Sportiv Dinamo, iar astăzi îl vom sărbători la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă, alături de câteva mii de suporteri. La mulți ani cu sănătate, David!”, a transmis CS Dinamo pe pagina de Facebook.

Reclamă

David Popovici se întoarce astfel din vacanţa pe care şi-a luat-o după ce a scris o nouă pagină de istorie la Campionatul Mondial de juniori. A făcut senzaţie în Peru şi a obţinut trei medalii de aur şi una de argint.

Medaliile câştigate de „Regele Nataţiei” în Peru:

Reclamă 4 / 0/3
  • medalie de aur în proba de 100 de metri liber – 47.13
  • medalie de aur în proba de 200 de metri liber – 01:46.18
  • medalie de aur la ştafetă 4×100 metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu – 03:18.84
  • medalia de argint în proba de ştafetă combinată 4x100m liber, alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu – 3:30.29

„Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu!”, a transmis David Popovici, după ultima cursă de la competiția din Peru.

Mesaj special primit de „Regele Nataţiei” în ziua în care a devenit major

Popovici a fost felicitat de oficialii Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Aceştia au postat, pe contul de Facebook, un mesaj emoţionant pentru cel care este cunoscut deja drept „Regele Nataţiei”.

„S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici – un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial – atinge azi vârsta majoratului. Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani.

„La mulți ani”, David! Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!”, a fost mesajul FRNPM.

Camelia Potec a dezvăluit ce se întâmplă cu David Popovici după medaliile câştigate la CM de juniori

„Într-adevăr, David este un fenomen, nu vă pot explica cum este privit de specialiştii internaţionali. Cum se comportă toată lumea din nataţie cu el şi cu noi şi cât de miraţi şi dornici sunt să îl studieze. E un puşti minune care a schimbat faţa nataţiei.

În primul rând mai are potenţial pentru că mai are de îndreptat câteva lucruri în tehnică. Mai poate creşte în înălţime şi în forţă. Dar cel mai uşor va fi îmbunătăţirea stilului de înot. Mai are puţin de întors la start şi la întoarceri pentru 100m şi 200m. Va mai înota şi 400m pentru a-şi îmbunătăţi timpul la 200m. Mai are mai puţin de o secundă pentru recordul de la 200 de metri„, a declarat Camelia Potec la PRO X.

Reclamă

Aurul olimpic este marele vis al lui David Popovici şi cea mai strălucitoare medalie care îi lipseşte în acest moment. Poate da marea lovitură la Paris, în 2024.

„Îşi doreşte acest lucru. Chiar şi dacă aici mai are de construit pas cu pas. Trebuie să se califice mai întâi, după care cel mai important este ultimul an, 2023-2024, cu tot ce înseamnă pregătirea lui„, a mai spus Potec.

Recomandări
  • David Popovici va fi sărbătorit în faţa a mii de români, la meciul lui Dinamo
  • iFight Heroes este vineri, de la 19:00 pe AntenaPLAY, şi pe Antena 1, de la 23:45

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită Vezi toate știrile
Citește și