Închide meniul

David Popovici vrea să mai doboare un record mondial! „Este visul oricărui sportiv”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 19 iulie 2023, 9:36

David Popovici vrea să mai doboare un record mondial! „Este visul oricărui sportiv

David Popovici vrea să mai doboare un record mondial

David Popovici, înaintea unei probe / Getty Images

David Popovici vrea să mai doboare un record mondial. După ce a obţinut cel mai bun timp din istorie la 100 de metri liber, înotătorul de 18 ani vrea să fie cel mai rapid şi la 200 de metri liber. El poate atinge acest obiectiv la Campionatele Mondiale de Înot, care se desfăşoară în perioad 23-30 iulie, exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest moment, cel mai rapid timp al lui David Popovici la proba de 200 de metri liber este 1:42,97, în timp ce recordul mondial este 1:42,00. Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, susţine că Popovici poate oricând să doboare şi acest timp.

David Popovici vrea să mai doboare un record mondial

„Își dorește să se apropie mai mult de acest record mondial și la proba de 200 m și e normal. Este visul oricărui sportiv în momentul în care excelezi și devii cel mai bun lume din toate timpurile la o probă, iar la cealaltă probă ești doar campion mondial și e cineva care a înotat mai rapid decât tine. E normal să-ți dorești să fii și acolo cel mai bun din toate timpurile.

Este clar că toată lumea vrea să-l întreacă, să înoate mai repede decât el și nu numai la aceste Campionate Mondiale, ci și să-i depășească performanțele, timpii deja realizați. E normal să se întâmple acest lucru pentru că recordul mondial este întotdeauna o referință pentru orice sportiv.

Apoi, dacă e să fie lângă tine, pe culoar, recordmenul mondial și ai posibilitatea să-l și întreci, e clar că asta este dorința fiecărui sportiv care înoată aceste două curse, 100 și 200m liber.

Reclamă

A demonstrat de multe ori că atunci când își dorește ceva, muncește pentru acel lucru și reușește să-l realizeze. A demonstrat lucrul acesta când a susținut examenul de bacalaureat. Este deja înscris la o facultate bună în România, în București”, a spus Potec, citată de gsp.ro.

David Popovici va participa la probele de 100 şi 200 metri liber, la Campionatele Mondiale

David Popovici va reprezenta România la Campionatele Mondiale la două probe, 100 şi 200 de metri liber. David Popovici va debuta la Campionatele Mondiale de Înot în seriile de la 200 de metri liber ce se vor desfăşura pe 24 iulie, la 04:30 noaptea (ora României). Semifinalele sunt programate în aceeaşi zi, de la ora 14:00. Finala va vea loc pe 25 iulie, de la ora 14:00.

Popovici va fi în bazin şi la proba de 100 de metri liber. Seriile vor avea loc pe 26 iulie, de la 04:30, semifinalele, în aceeaşi zi, de la ora 14:00, iar finala pe 27 iulie, de la ora 14:00. Toate probele vor fi în direct în AntenaPLAY.

Reclamă 4 / 0/3

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și