Închide meniul

Decizie surprinzătoare la Campionatele Mondiale de Înot! Campioana olimpică la 200 m fluture nu s-a prezentat la start

Alex Masgras Publicat: 26 iulie 2023, 10:13

Reclamă
Decizie surprinzătoare la Campionatele Mondiale de Înot! Campioana olimpică la 200 m fluture nu s-a prezentat la start

Decizie surprinzătoare la Campionatele Mondiale de Înot!

Zhang Yufei / Profimedia

Decizie surprinzătoare la Campionatele Mondiale de Înot! Zhang Yufei, campioana olimpică în proba de 200 de metri fluture, nu s-a prezentat la start în seriile de miercuri dimineaţă la această probă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Competiţia din acest an este una foarte strânsă, cu Zhang Yufei (China), Summer McIntosh (Canada), Emily Large (Marea Britanie), Elizabeth Dekkers (Australia), Laura Stephens (Marea Britanie) și Lindsay Looney (SUA) sperând să obţină o medalie în proba de 200 de metri fluture.

Decizie surprinzătoare la Campionatele Mondiale de Înot! Campioana olimpică la 200 m fluture nu s-a prezentat la start

Cu toate acestea, Zhang Yufei, care a se afla pe lista de start în seriile de 200 de metri fluture, nu s-a prezentat la start.

Potrivit swimswam.com, delegaţia Chinei a decis ca Zhang Yufei să nu participe în proba de 200 de metri fluture pentru a se odihni înainte de finala de la 4×100 de metri mixt. Semifinalele probei de 200 de metri liber ar fi fost cu jumătate de oră înaintea finalei la ştafetă, acolo unde China luptă pentru aur cu Statele Unite ale Americii şi Canada, preferând să o aibă pe Zhang Yufei odihnită. În urmă cu un an, Zhang Yufei a luat startul în ambele probe şi a fost mai lentă la ştafetă.

Înotătoarea din China are deja o medalie de aur obţinută la Fukuoka, după ce a încheiat pe primul loc finala la 100 de metri fluture, terminând cursa în 56.12 secunde, terminând peste canadianca Maggie Mac Neil şi Torri Huske, reprezentanta SUA.

Reclamă

Duelul David Popovici – Kyle Chalmers, amânat

Duelul David Popovici – Kyle Chalmers a fost amânat pentru finala probei de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot, transmise exclusiv în AntenaPLAY, până pe 30 iulie. Cei doi nu s-au întrecut până acum la proba de 100 de metri liber, în bazin de 50 de metri.

Şi acest lucru nu se va întâmpla nici în semifinalele de la 100 de metri liber, ce vor avea loc azi, de la ora 14:26, respectiv 14:30. Cei doi au fost trimişi de organizatori în semifinale diferite, David fiind în prima.

Popovici va concura pe culoarul al treilea şi îi va avea ca adversari pe Nandor Nemeth (Ungaria), Dylan Carter (Trinidad Tobago), Jack Alexy (SUA), Jordan Crooks (Insulele Cayman), Maxime Grousset (Franța), Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) şi Guilherme Santos (Brazilia).

Reclamă 4 / 0/3

În cea de-a doua semifinală, Chalmers se va duela cu Andrej Barna (Serbia), Alessandro Miressi (Italia), Pan Zhanle (China), Matthew Richards (Marea Britanie), Kyle Chalmers (Australia), Josh Liendo (Canada), Flynn Southham (Australia), Diogo Ribeiro Matos (Portugalia).

„Din fericire proba de 100 e de două ori mai scurtă, asta nu înseamnă că nu doare, dar nu la fel ca acum. Iubesc cursa de 200 metri, și pe cea de 100 de metri. Pentru mâine trebuie să mă asigur că voi dormi bine și că mă voi recupera”, a declarat David Popovici, după finala de 200 de metri liber, în care a ratat dramatic podiumul.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă de la 12:50, live în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu Vezi toate știrile
Citește și